Sportsgrain Bar wint Jaarprijs Goede Voeding 2015


Verkiezing - Sportsgrain Bar heeft de Jaarprijs Goede Voeding 2015 gewonnen. De Sportsgrain Bar is volgens de vakjury een opvallend product dat speciaal voor de sportieve Nederlander is gemaakt, in samenwerking met (top)sporters. De Sportsgrain Bar was samen met Alpro Pur'Enjoy, een plantaardige variatie op drinkyoghurt, en Jumbo Gezonde Vleeswaren genomineerd voor de Jaarprijs. Op de website van Goede Voeding kon worden gestemd op de producten. Van de 9000 uitgebrachte stemmen ging veertig procent naar de sportreep, beide andere genomineerden kregen ieder dertig procent van de stemmen. De Jaarprijs werd uitgereikt tijdens het symposium De toekomst van een gezondere voeding. De Sportsgrain Bar van Bakels-Senior en Millets Place Sportsgrainbar bevat naast de gebruikelijke broodingrediënten (volkorenmeel, gist, zout en water), teffgraan, wortelvezels, banaan, cranberry, rozijnen, lijnzaadmeel, tarwekiemen en zuurdeegpoeder (van tarwe en rogge). Het brood is een bron van vezels, bevat vitaminen en mineralen en zout met een verlaagd natrium gehalte. Volgens de jury is het een goed alternatief voor bestaande sportrepen. Er waren dit jaar 33 verschillende inzendingen die een gooi deden naar de Jaarprijs Goede Voeding 2015. De winnaar mag een jaar lang het logo van de Jaarprijs op de verpakking van het winnende product voeren. Behalve de genomineerden en de winnaar gaf de vakjury nog een aanmoedigingsprijs aan Koninklijke Peijnenburg voor het product Peijnenburg Zero. De jury vindt het zeer bemoedigend dat Peijnenburg erin geslaagd is een ontbijtkoek te maken zonder toegevoegde suikers (-40%) en er daarbij in geslaagd is smaak te behouden. Een bijzondere vermelding ging naar Fiber - More than Meat. Het bedrijf Fiber brengt worstjes op de markt die voor de helft uit vlees en voor de helft uit groenten bestaan. Hierdoor bevatten de worstjes minder vet dan reguliere worstjes die geheel uit vlees bestaan. Ook bevatten ze minder kilocalorieën en meer groente waardoor ze als bron van vezels kunnen worden aangemerkt. Vakjury De vakjury van de Jaarprijs Goede Voeding 2015 wordt gevormd door: Prof. Frans Kok, voorzitter, Humane Voeding Wageningen Universiteit; drs. Henrieke Crielaard, manager Voeding en Gezondheid Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL); Mw. Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland; drs. Christine Grit, manager Voeding & Gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI); Dhr. Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, secretaris jury;  Dr. Ir. Annet J.C. Roodenburg, Lector Voeding en Gezondheid, HAS Hogeschool, tevens vertegenwoordiger NAV (Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen); Dr. Jeanne de Vries, docent/voedingskundige Wageningen Universiteit. Bron: Jaarprijs Goede Voeding

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid