Staatssecretaris Van Rijn neemt Richtlijnen Gezondere Sportkantines in ontvangst
Sportkantine - Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum, heeft, in het Westland Greenhouse vor de finale van het WK-hockey, het eerste exemplaar van de Richtlijnen Gezondere Sportkantines overhandigd aan Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het Voedingscentrum heeft de richtlijnen in opdracht van het ministerie van VWS samengesteld. In de Richtlijnen Gezondere Sportkantines zijn 3 niveaus gedefinieerd: Brons, Zilver en Goud. Hoe ‘edeler’ het metaal, hoe gezonder de uitstraling is van het zichtbare aanbod in de kantine. Niet alleen in de uitgestalde producten en in de automaten. Ook de menukaart, het prijsbord en andere uitingen dragen positief bij aan een gezondere keuze. Zijn de gezondere producten goed zichtbaar, aantrekkelijk gepresenteerd en volop voorradig? Dan kiezen mensen die eerder. Deze inzichten zijn op basis van de inbreng van gedragspsychologen en voedingsexperts vastgelegd in de algemene Richtlijnen Gezondere Kantines. De richtlijnen zijn ook toepasbaar op andere kantines. Bron: Voedingscentrum
Auteur: Steffen van Beek