Start Voedselbank-buddyactie en discussie over voedselverspilling op Horecava


Beurzen - Voedselverspilling is niet alleen een maatschappelijk thema, maar ook een onderwerp dat door de levensmiddelensector zelf serieus wordt genomen. Vandaar dat tijdens de Horecava de aftrap plaatst vindt van de wervingsactie ‘Hoe word ik een Voedselbank-buddy’. Daarnaast is er een paneldiscussie over het thema ‘Verspilling’. De actie ‘Hoe word ik een Voedselbank-buddy’ is opgezet door de foodservicesector zelf om een bijdrage te leveren aan het groeiend aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbanken in Nederland. Op dit moment zijn dit ruim 30.000 huishoudens per week. Dat zijn 70.000 mensen. De Voedselbank-buddy is een persoon binnen een bedrijf die boodschappen of producten uit de kantine, die nog een ruime houdbaarheid hebben, inzamelt voor één van de voedselbanken. Voor de werving is een folder opgesteld waarvan het eerste exemplaar op maandag 13 januari aan KHN-voorzitter Lodewijk van der Grinten wordt aangeboden. Voorafgaand aan de uitreiking vindt er een presentatie plaats van Leo Wijnbelt, voorzitter van de Voedselbanlk. Debat Ook wordt er op de Horeca op dinsdag 14 januari om 12.00 uur over het thema Voedselverspilling gedebatteerd met een aantal deskundigen. Vanuit diverse hoeken zullen de volgende deelnemers hierover hun licht laten schijnen: Carla Dik-Faber (Tweede Kamer ChristenUnie), Ronald Visschers (TNO), Eric van Veluwen (de Vale Ouwe / Green Cook), Wouter de Heij (TOP b.v.) en Salomon Querido (Voedselbanken Nederland). Discussieleider is Dick Veerman van Foodlog. Voedselverspilling is een belangrijk item, ook voor de horeca. Hier worden veel ingrediënten gebruikt die uiteindelijk niet worden opgegeten, maar op de vuilnisbelt belanden. De vraag is wat kunnen we hier aan doen? Beide activiteiten vindenplaats in Hal 1 in de ruimte Innoveer. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid