Steeds minder rokers in horeca


Horeca - In discotheken en cafés wordt steeds minder gerookt. 71% is nu rookvrij. In het najaar van 2012 was dit percentage nog 61%. In restaurants, hotels, cafetaria’s, sportkantines en gelegenheden voor kunst en cultuur is de naleving van het rookverbod zelfs 96%. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Intraval in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Uit dit onderzoek blijkt ook dat steeds minder vaak asbakken worden aangetroffen. De aan- of afwezigheid van asbakken geeft een goed beeld in hoeverre horecaondernemers een rookvrije omgeving nastreven. In het najaar van 2012 stonden in 37% van de cafés, discotheken en eetcafés asbakken. In het najaar van 2013 was dit 29%. Meer kleine cafés rookvrij Opvallend is dat steeds meer kleine cafés, waar gerookt mag worden, rookvrij zijn. In het najaar van 2012 was dit percentage nog 31%, in het najaar van 2013 was dit 43%. Inspecties en maatregelen 2013 Van 1 januari tot eind november 2013 voerden inspecteurs van de NVWA in totaal 16.657 rookinspecties uit en zijn er 1.686 maatregelen genomen. Het grootste deel – namelijk 1.063 - van deze maatregelen (waarschuwingen of boetes) werden uitgedeeld aan cafés en discotheken. De boete voor een 1e overtreding bedraagt € 600. Bij herhaling kan dit oplopen tot € 4.500. Bron: NVWA/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid