Sterrenchefs aan de slag met amuses op basis van fonds


Horeca – Ruim 40 topchefs werkten onlangs samen aan nieuwe ideeën tijdens de masterclasses met amuses op basis van natuurlijke fonds. Acht sterrenchefs en één patissier bereidden hun signature amuse tijdens de inspiratiedag ‘A Day to Amuse’ van Nestlé Professional Food. Het event bood aan vijfendertig geselecteerde chefs de kans om culinaire inspiratie op te doen voor de feestmaanden met CHEF Natural Fonds. Nestlé Professional wilde op die manier de veelzijdigheid van dit basisproduct laten zien. Zo werd er zelfs een dessertamuse gemaakt met fond als basis. De amuses van de sterrenchefs varieerden van kreeft met Kemperkip tot gelakte kalfswang. Ook was er een dessertamuse op basis van schaaldierenfumet, gemaakt door patissier Hidde de Brabander. De genodigden mochten ook zelf aan de slag en leerden welk gemak de fonds kunnen bieden in diverse gerechten. “Dat fond een goede basis is voor soepen en sauzen, weet elke chef, maar de toepassing ervan als basisproduct in andere gerechten zoals amuses, is vrij onbekend”, zegt Guido Robert, culinair adviseur Nestlé Professional en SVH Meesterkok. Eén van de sterrenchefs die deze dag zijn signature amuse maakte, was Alain Alders van restaurant De Vrienden van Jacob. Hij maakte gemarineerde zeebaarsfilet op basis van CHEF Natural Fond demi-glace. Naast Alain Alders waren ook sterrenchefs Rogér Rassin, Rik Jansma, Gerard Wollerich, Raymond Prinsen, Wouter van Laarhoven, Lars van Galen, Wilco Berends en patissier Hidde de Brabander aanwezig. Het is de derde keer dat Nestlé Professional Food een inspiratiedag organiseert voor en door topchefs in het Miele Experience Center in Vianen. Bron: Nestlé Professional Food

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid