Sterrenchefs bereiden ‘gezonde’ lunches in groentekas op BBB

Beurzen  - Op de BBB in Maastricht gaan sterrenchefs live lunchmenu’s koken in de groentekas van groenteleverancier Van Gelder. De ‘gezonde’ menu’s worden gekookt door Jan Sobecki, Jermain de Rozario en Lucien Dijk.

Ieder halfuur koken de drie chef-koks een zelf samengesteld 3-gangen lunchmenu gebaseerd op het 80/20-principe. Volgens dit principe wordt er met tachtig procent groenten en twintig procent eiwitten (vlees of vis) gekookt.

De BBB vindt van maandag 10 tot en met woensdag 12 oktober plaats in MECC Maastricht. De groentekas waar de livesessies plaatsvinden, staat bij de stand van groothandel Bidvest - Deli XL in het Food Forest gedeelte.

De BBB in Maastricht is een horecabeurs waarbij 14.000 horecaprofessionals en 275 bedrijven bijeen komen uit de hele Benelux. Het is een internationaal evenement waarbij de hal is opgedeeld in vier delen: Beverage Beach, Food Forest, Variety Valley en Folie Culinaire.

Bron: Van Gelder

Auteur: Steffen van Beek