Succesvolle eerste dag BBB en Folie Culinaire


Beurzen - Met 5.700 bezoekers was de eerste beursdag van de horecavakbeurzen BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht een succes. Op de eerste beursdag werd tevens de miljoenste bezoeker van de 61 BBB-edities verwelkomd. Bezoekers konden inspiratie opdoen, proeven, hun kennis vergroten en netwerken met vakgenoten. Behalve het uitgebreide aanbod van de exposanten waren er veel demonstraties, wedstrijden, workshops en proeverijen. Tijdens de officiële opening vertelde Rob van de Wiel, directeur MECC Maastricht, over de groei en ambities van beide beurzen. Herman den Blijker sprak in een interview over pop-up restaurant The Tent, dat hij met Hans van Wolde op de beursvloer runt. Gedeputeerde Twan Beurskens reikte de prestigieuze Columbus Trophy, een aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers die werkzaam zijn als toeleverancier aan de hospitality, uit aan Mireille Reuling van The Real Wine Gum, dat wine gums met echte wijn produceert. Miljoenste bezoeker Op de eerste beursdag werd tevens de miljoenste bezoeker van de 61 BBB-edities verwelkomd: Fabiënne Coumans. Met een historie van 61 jaar is de BBB de oudste horecavakbeurs van Nederland en de Euregio. Programma Tijdens de BBB vond er een uitgebreid programma plaats, van o.a. tapwedstrijden, kookworkshops en proeverijen. De Born in Limburg Award is gewonnen door Rick Nooten (restaurant One, Roermond) en de Poisson Royal door Mark van Loon en Max Roosenburg (In de oude Stempel, Steenbergen). Op de eerste beursdag woonden 100 Euregionale hoteliers het Euregionaal Hotel Symposium bij en vonden er diverse netwerkborrels plaats. Gerenommeerde chefs op Folie Culinair Tijdens het exclusieve vakevenement voor de internationale gastronomie Folie Culinaire, gaven diverse gerenommeerde chefs demonstraties. Met name Alexandre Mazzia, Laurent Delarbre, Matthieu Chaumont en Giovanni Oosters trokken veel bekijks. Ook de Master Classes Wijnproeven van wijnproever/journalist Eric Merny en de wijnpresentaties in het Gault&Millau Theater werden gewaardeerd. De 61e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en de 3e editie van Folie Culinaire duren nog tot en met 7 oktober. Bron: BBB

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid