SVH en Foodstep bundelen krachten voor betere horeca


Onderzoek - SVH en Foodstep hebben hun krachten gebundeld voor het project Fan-ergize your Enterprise. Met een onderzoek onder horecamedewerkers, een trendreport en een congres zetten zij zich gezamenlijk in voor een betere Nederlandse horeca. Erik Bemelmans, Business Director van Foodstep: “De Nederlandse horecasector maakt een enorme transitie door. Door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren staat de gast meer en meer zelf aan het roer: iedereen kan overal kiezen en keuren en goed is allang niet meer goed genoeg. Meer dan ooit is de rol van medewerkers cruciaal. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat de juiste medewerkers een directe invloed hebben op de gasttevredenheid en het succes van een bedrijf. En de bepalende factor daarbij blijkt te zijn de mate waarin zij Fan zijn van hun organisatie, hun team en hun werk. Oftewel: voelen ze zich verbonden, zijn ze bevlogen en gaan ze vanuit hun vakbekwaamheid voor echt resultaat? Wij noemen dat de Fan Factor.” Nationale Benchmark Daarom hebben SVH en Foodstep gezamenlijk een Nationale Benchmark opgezet, waarin ze onderzoeken hoe het is gesteld met de Fan Factor en vakbekwaamheid van Nederlandse horecamedewerkers. Op 13 januari 2016 zullen tijdens een inspirerend congres in samenwerking met de Horecava de resultaten van de benchmark bekend worden gemaakt. De resultaten worden tevens vastgelegd in een boekwerk waarin ook inzichten en ontwikkelingen voor en uit de branche in kaart worden gebracht. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Met deze benchmark voorzien we de branche van feiten en cijfers die hard nodig zijn om goede beslissingen te kunnen nemen op het gebied van scholing, arbeidsmarkt en personeelsmanagement. Wij willen de branche hiermee echt iets nieuws bieden en samen met ondernemers werken aan ownership van mensen op de vloer. Zo kunnen wij de horecabranche op een hoger plan tillen, met als ultieme ambitie: de Nederlandse horeca de beste van Europa maken.” Vanaf 21 september 2015 kunnen alle horecamedewerkers in Nederland meedoen aan het onderzoek. Ondernemers kunnen de scan ook laten afnemen in hun bedrijf. Zo kunnen ze vaststellen hoe het gesteld is met de Fan Factor van hun team en inzichtelijk krijgen wat zij kunnen doen om dit te verbeteren. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid