Telefonische bereikbaarheid restaurants goed, minder in Drenthe en Limburg
Horeca – De restaurants zijn over het algemeen prima te bereiken voor reserveringen voor een kerstdiner, of een kerstbestelling. Geen gehoor of lange wachttijden aan de telefoon bij telefonisch contact met een restaurant komen vrijwel niet voor. In Drenthe en Limburg komt ‘geen gehoor’ het vaakst voor. Dat blijkt uit onderzoek van Telefoonboek.nl Van de 19.302 telefoonnummers die bij Telefoonboek.nl geregistreerd staan in de categorie ‘restaurant’, werden bij slechts 907 bedrijven meer dan drie mislukte belpogingen geregistreerd. De overgrote meerderheid, zo’n 95,3% van de restaurants, krijgt weinig tot geen klachten. “Dat is een goede zaak” merkt Dirk Lentjes op, manager van Places Antwoordservice. “Vooral nu de kerstdrukte op gang komt wil je als restaurant geen grote reserveringen missen. Dat kan namelijk een flink deel van de omzet schelen”. Fastfood Wat opvalt onder de 4,7% die minder goed bereikbaar zijn, is dat het hier vaak om afhaal- en fastfoodrestaurants gaat. Lentjes: “Dat is aan de ene kant vreemd omdat het hier juist het type restaurants betreft die vaak gebeld worden, bijvoorbeeld om bestellingen door te geven. Aan de andere kant zou het kunnen dat er net op de piekmomenten gebeld wordt, waardoor de lijn overbezet is. Een antwoordservice zou hiervoor een oplossing kunnen bieden.” Provincies Wanneer de cijfers van de slecht bereikbare restaurants worden vergeleken per provincie, zien we dat de meeste gevallen in Zuid-Holland (188) en Noord-Holland (151) voorkomen. Logisch, gezien deze provincies ook de meeste inwoners en de meeste restaurants hebben. Wat dan verder opvalt is dat Drenthe en Limburg relatief gezien het slechts scoren. Daar waren respectievelijk 12,2 en 7,3% van de geregistreerde restaurants meer dan drie keer niet bereikbaar. Flevoland telt de minste restaurants in deze categorie (11 gevallen, 3,7%) Niet bereikbaar Totaal % Drenthe 39 320 12,2 Limburg 104 1420 7,3 Groningen 33 504 6,5 Noord-Brabant 135 2416 5,6 Zuid-Holland 197 3685 5,3 Zeeland 27 593 4,5 Overijssel 45 1038 4,3 Friesland 28 662 4,2 Noord-Holland 161 4065 4,0 Utrecht 55 1396 3,9 Gelderland 72 1890 3,8 Flevoland 11 298 3,7 *25 telefoonnummers zijn niet geregistreerd onder een provincie Bron: Telefoonboek.nl Horeca – De restaurants zijn over het algemeen prima te bereiken voor reserveringen voor een kerstdiner, of een kerstbestelling. Geen gehoor of lange wachttijden aan de telefoon bij telefonisch contact met een restaurant komen vrijwel niet voor. In Drenthe en Limburg komt ‘geen gehoor’ het vaakst voor. Dat blijkt uit onderzoek van Telefoonboek.nl Van de 19.302 telefoonnummers die bij Telefoonboek.nl geregistreerd staan in de categorie ‘restaurant’, werden bij slechts 907 bedrijven meer dan drie mislukte belpogingen geregistreerd. De overgrote meerderheid, zo’n 95,3% van de restaurants, krijgt weinig tot geen klachten. “Dat is een goede zaak” merkt Dirk Lentjes op, manager van Places Antwoordservice. “Vooral nu de kerstdrukte op gang komt wil je als restaurant geen grote reserveringen missen. Dat kan namelijk een flink deel van de omzet schelen”. Fastfood Wat opvalt onder de 4,7% die minder goed bereikbaar zijn, is dat het hier vaak om afhaal- en fastfoodrestaurants gaat. Lentjes: “Dat is aan de ene kant vreemd omdat het hier juist het type restaurants betreft die vaak gebeld worden, bijvoorbeeld om bestellingen door te geven. Aan de andere kant zou het kunnen dat er net op de piekmomenten gebeld wordt, waardoor de lijn overbezet is. Een antwoordservice zou hiervoor een oplossing kunnen bieden.” Provincies Wanneer de cijfers van de slecht bereikbare restaurants worden vergeleken per provincie, zien we dat de meeste gevallen in Zuid-Holland (188) en Noord-Holland (151) voorkomen. Logisch, gezien deze provincies ook de meeste inwoners en de meeste restaurants hebben. Wat dan verder opvalt is dat Drenthe en Limburg relatief gezien het slechts scoren. Daar waren respectievelijk 12,2 en 7,3% van de geregistreerde restaurants meer dan drie keer niet bereikbaar. Flevoland telt de minste restaurants in deze categorie (11 gevallen, 3,7%) Niet bereikbaar Totaal % Drenthe 39 320 12,2 Limburg 104 1420 7,3 Groningen 33 504 6,5 Noord-Brabant 135 2416 5,6 Zuid-Holland 197 3685 5,3 Zeeland 27 593 4,5 Overijssel 45 1038 4,3 Friesland 28 662 4,2 Noord-Holland 161 4065 4,0 Utrecht 55 1396 3,9 Gelderland 72 1890 3,8 Flevoland 11 298 3,7 *25 telefoonnummers zijn niet geregistreerd onder een provincie Bron: Telefoonboek.nl
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Restaurant Hemel & Aarde krijgt er een wijnbar bij
Horeca - Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een bijdehand jong zusje bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar.
Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten
Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.
Lees berichtSchiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten
Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden.
Lees bericht75% standruimte Gastvrij Rotterdam 2024 is verkocht
Vakbeurs - De belangstelling voor de 11e editie van Gastvrij Rotterdam, die van 23 tot en met 25 september 2024 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy, is groot. Dit laat de organisatie weten. 75% van de beschikbare standruimte zou zijn verkocht.
Lees berichtMinder faillissementen in februari, maar horeca stijgt
Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.
Lees berichtStrandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw
Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.
Lees bericht