Too Good To Waste wil weggegooide producten nieuwe bestemming geven


Initiatief - Too Good To Waste is een initiatief van drie vrouwen die de dagelijkse hoeveelheid fruit en groente die door supermarkten wordt weggegooid een nieuwe bestemming wil geven. In het Financieel Dagblad wordt het initiatief toegelicht door een van de medeoprichters Chantal Engelen, nu nog werkzaam voor Dr. Oetker. Too Good To Waste wil met supermarkten om tafel zitten om de groente en fruit te verwerken, die anders wordt weggegooid. Het gaat daarbij om producten die niet vanwege de houdbaarheidsdatum uit de schappen worden gehaald, maar die niet perfect zijn, zoals losse bananen met bruine vlekken. Bedoeling bij de bananen is deze te verwerken tot bijvoorbeeld ijs. En van onappetijtelijk ogende aardappelen zouden chips kunnen worden gemaakt. In augustus is er al geëxperimenteerd met gedeukte tomaten om de Spaanse koude soep gazpacho te maken. Volgende maand staan er afspraken gepland met een teler en een supermarkt om de samenwerkingsplannen en investeringsbereidheid te bespreken. Bron: FD

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid