Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Verkiezing - SVH heeft namens de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca de top 3 van de wedstrijd bekendgemaakt. De drie kanshebbers die de strijd verder aangaan om de titel ‘Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018’ zijn: Hotel Okura Amsterdam, Italian bar-bistro City Hall Leiden en Het Hooihuis in Roosendaal.

Het niveau van de top 3 leerbedrijven moet van topkwaliteit zijn, want de top 10 had al een ongekend hoog niveau door de goede beoordelingen. Het vaststellen van de top 3 was dan ook een lastige opgave, laat de commissie weten, die bestaat uit vertegenwoordigers van KHN, FNV, de MBO Raad, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2015 en 2016. Commissievoorzitter Ricardo Eshuis: “Het is goed om te zien dat de top 3 erin slaagt om leerlingen en medewerkers eigen verantwoordelijkheden te geven op de werkvloer. Dat stimuleert groei én betrokkenheid. De top 3 heeft een visie op het bedrijf én op het opleiden van leerlingen binnen het bedrijf. Daarom zijn het ook opvallende leerbedrijven, waarin zowel leerling als medewerker voortdurend meebewegen en door het bedrijf gestimuleerd worden om hun grenzen te verleggen.”

De drie bedrijven krijgen nog bezoek van de voltallige commissie. Daarna moeten ze in spanning wachten op de uitslag, die bekend wordt gemaakt op donderdag 11 januari 2018 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. De finale zal plaatsvinden tussen 11.00 en 12.00 uur bij de Young Professional Experience Day.

Bron: SVH

Auteur: Steffen van Beek