Topchefs koken met jenever op Jenever & Gin Festival Groningen

De chefs Steven Klein Nijenhuis en Jeroen Sportel gaan twee dagen lang koken met jenever

Event – Koken met jenever is geen voor de hand liggende combinatie, maar Hooghout gaat het avontuur aan. Tijdens het allereerste Jenever & Gin Festival in Groningen organiseren de chefs Steven Klein Nijenhuis en Jeroen Sportel een speciale Hooghoudts Chef’s Table.

Het evenement wordt op 23 en 24 juni gehouden. Een deel van de Der Aa-Kerk wordt dan een sterrenrestaurant, met een volledig op jenever geïnspireerd menu. Hooghoudt werkt hierbij samen met twee bekende Groningse Michelinsterrenchefs Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden* en collega-chef en eigenaar Jeroen Sportel van Bistro Vive la Vie.

De chefs zullen samen met hun team de uitvoering van de gerechten verzorgen en de gasten een onvergetelijke avond bezorgen. Bij dit team sluiten ook topbartenders Laurens Speek en Lennart Deddens aan.

Dit voorjaar trapte Hooghoudt het terrasseizoen af met klassieke jenevermixen in een nieuw jasje. Jenever drinken wint weer aan populariteit binnen alle generaties. Voortbordurend op de gin-mania, is jenever dé drank die alles in zich heeft om de nieuwe trend te worden. Deze zomer gaat de Groningse Familiedistilleerderij dan ook een stap verder: liefhebbers live inspireren op het allereerste Jenever & Gin Festival van het Noorden. Meer info: www.jenevergin.nl/chefs-table/

Bron: Hooghout

Auteur: Steffen van Beek