Twee foodbedrijven in MKB Innovatie Top 100

Verkiezing - De volkoren Dutch Quinoa, geteeld ín Nederland zonder chemische middelen, behaalt vandaag de 3e plek in de 12e editie van de MKB Innovatie Top 100 en is daarmee het hoogst genoteerde mkb-bedrijf uit de voedingsmiddelenindustrie. De bonen van Boon Foodconcepts veroverden de 8e plek.

Greentom uit Maastricht, ontwerper en leverancier van ’s werelds eerste ‘groene’ kinderwagen, was de winnaar. Ruud Koornstra, voorzitter van de jury en innovator en eerste energie-commissaris van Nederland, maakte dit vandaag bekend.

Rens Kuijten en Thomas Huefner richtten de Dutch Quinoa groep op met als missie: een bijdrage leveren aan meer biodiversiteit en een gevarieerder dieet door duurzaam geproduceerde quinoa toegankelijk te maken voor Europeanen. Hun bedrijf richt zich op de duurzame teelt, verwerking én vermarkting van Dutch Quinoa.

Onder het motto ‘Wij maken er geen potje van’ wil de startup Boon Foodconcepts ons de oer-Hollandse boon laten herontdekken. Bonen zijn lekker, makkelijk te bereiden, gezond en een prima alternatief voor dierlijke eiwitten. Volgens oprichter Michael Luesink is er maar één manier om verduurzaming op de kaart te krijgen: “Het moet gewoon de lekkerste keuze worden.” Boon Foodconcepts werkt met boeren uit de buurt, topkoks en food-designers.

Alle bedrijven van de Top 100 hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van een product, dienst, proces of organisatie. Aan de MKB Innovatie Top 100 van de KvK is geen geldprijs verbonden. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. De bekendmaking van de 12e MKB Innovatie Top 100 vond plaats bij NBC in Nieuwegein.

Bron: KvK

Auteur: Steffen van Beek