Twee Nederlandse horecabedrijven behoren tot de top van de wereld

Tophoreca - De horecabedrijven Amber, van de Zeeuwse chef-kok Richard Ekkebus en De Librije van Jonnie en Therese Boer behoren tot de top van de wereld. Restaurant Amber in Hongkong staat op de twintigste plek van Worlds' 50 Best Restaurants, De Librije sprong van 71 naar 38.

Worlds' 50 Best Restaurants presenteert jaarlijks, hoe kan het ook anders, de beste restaurants van de wereld. De Nederlandse inbreng voor de lijst blijft dit jaar beperkt tot twee restaurants. Nou twee, Amber is dan wel van de Zeeuwse chef-kok Ekkebus, maar het restaurant is gevetsigd in Hong Kong. In februari werd het restaurant ook al tot de beste van China getiteld. Ekkebus heeft nog een ander restaurant in Hongkong en opent een derde in 2017.

De Librije is daarmee het enige echte Nederlandse tophorecabedrijf dat op de lijst voor komt. Jonnie en Thérèse Boer zijn enorm trots en namen maandagavond in New York de prijs in ontvangst. The Jane in Antwerpen van Sergio Herman staat op plek 54. Osterie Francescana van sterrenchef Massimo Bottura is overigens als beste restaurant van de wereld bekroond. Het etablissement is te vinden in het Italiaanse Modena. Elk jaar worden duizend fijnproevers die lid zijn van deze 'academy' op pad gestuurd om restaurants te bezoeken. Op basis van hun rapport wordt de lijst samengesteld.

Bron: AD/@FoodClicks

Auteur: Martijn Louws