Tweede Reserve Roastery van Starbucks opent in Shanghai

Starbucks Roastery in Shanghai

Buitenland - Starbucks heeft deze week een tweede Reserve Roastery geopend. De vestiging in Shanghai is twee keer zo groot is als de eerste in Seattle. De vestiging in Shanghai is de grootste Starbucks ter wereld. Tevens is het de eerste Starbucks waar er gebruik wordt gemaakt van augmented reality, een mogelijkheid om virtuele beelden in de werkelijkheid te tonen.

Starbucks groeit razendsnel in China. Elke 15 uur wordt er een winkel geopend. Daarnaast heeft Starbucks toegezegd een maatschappelijke investering te doen in China van 20 miljoen dollar verdeeld over de komende vijf jaar. De keuze om een nieuwe Reserve Roastery in China te openen is daarom niet heel vreemd.

De Roastery in Shanghai telt 2700 vierkante meter. De ruimte heeft een productielocatie voor koffie en een bakkerij die wordt gerund door een team van dertig bakkers onder leiding van de Italiaanse bakker Rocco Princi. De bekende Italiaanse bakker maakt daarmee zijn debuut in China. Tevens is er in de vestiging in Shanghai een Teavana Bar, een eigen theeconcept van Starbucks, gevestigd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek