UFS daagt chef-koks uit met United Against Waste Challenge


Industrie - Eerder dit jaar lanceerde Unilever Food Solutions de tools ‘Stop verspilling’ voor chefs. Het merk zet nu de strijd tegen voedselverspilling voort en start met een grote uitdaging voor chef-koks: de ‘United Against Waste Challenge’. Vanaf 16 oktober hebben de deelnemende chefs van restaurants en collectiviteiten uit de Benelux en Frankrijk 4 weken de tijd om gedurende 3 of 5 dagen een audit van hun voedselafval uit te voeren. Elke chef moet zijn audit voor 10 november opsturen naar Unilever Food Solutions. Door al het voedingsafval uit hun keuken te wegen, komen de chefs meer te weten over de hoeveelheid, maar vooral ook over de herkomst van hun afval. En dat geeft hen de kans om acties te ondernemen en simpele dagelijkse gewoonten door te voeren, waarmee ze afval verminderen en kosten besparen. Om de chefs te helpen bij deze audit heeft Unilever Food Solutions de gratis app ‘Stop verspilling’ ter beschikking, die gratis is te downloaden op iOS, Android en de site www.ufs.com/stopverspilling, en waarmee het afval eenvoudig is te analyseren. Voor chefs die de app niet willen of kunnen gebruiken heeft UFS ook auditformulieren. Hiermee kunnen zij de gegevens van hun 3- of 5-daagse audit laten registreren en analyseren door UFS. De resultaten van alle audits worden tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering van 22 tot 30 november a.s. onthult. (Om duidelijk te maken wat Voedselverspilling in de praktijk betekent heeft UFS ook een heel illustratief filmpje gemaakt) Bron: Unilever Food Solutions

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid