Uitreiking Hennessy Gastvrijheidsprijs in Hotel The Dylan


Verkiezing –De organisatie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) vraagt jaarlijks aandacht voor het belang van goed gastheer- en gastvrouw schap in Nederland. Dit jaar vindt de uitreiking van de prestigieuze prijs plaats op maandag 30 maart in Hotel The Dylan in Amsterdam. Al jarenlang laten de arbeidsmarktcijfers zien dat er behoefte is aan een nieuwe generatie professionele gastheren en -vrouwen in de Nederlandse horeca. Een echte gastheer/ -vrouw heeft kennis van wijn en spijs, is meertalig, voelt de behoefte van een gast perfect aan en is sfeerbepalend voor het concept waar hij of zij werkt. Waar de kandidaten zich in voorgaande jaren tijdens het diner moesten presenteren voor een jurytafel, worden de kandidaten nu voorafgaand aan het evenement getest. De toetsing bestaat uit drie disciplines: een dinerbezoek in het restaurant waarbij de kandidaat de hoofdgastheerrol vervult voor de jurytafel, een aantal theorievragen over gastheerschap, productkennis, cognac en wijnen en een 1-op-1 interview met de juryleden. Om de gasten tijdens de uitreiking een indruk te geven van het hoge niveau van de gastvrijheid en een impressie te geven van de zes kandidaten, wordt van iedere kandidaat een kort filmpje getoond die is opgenomen in het desbetreffende restaurant. De winnaar mag samen met een leermeester uit zijn/haar restaurant een studiebezoek brengen aan Hennessy’s Château de Bagnolet en ontvangt de wisseltrofee. De prijsuitreiking vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur, voor een gezelschap van ongeveer 120 genodigden bestaande uit vakpers, SVH meestergastheren en –vrouwen, prominenten voor de gastronomie, restaurateurs en bestuursleden van de zeven samenwerkingsverbanden. De oorspronkelijke Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs is in 1999 opgericht door oud-erevoorzitter Jaap Klosse, erelid Hans Flink van Alliance Gastronomique Néerlandaise (momenteel Alliance Gastronomique) en het Cognachuis Hennessy. De zeven belangrijkste culinaire samenwerkingsverbanden van Nederland, verenigd in de G7, werken mee aan dit initiatief: Alliance Gastronomique, Châteaux et Résidences Gastronomiques, Fine Eastern Restaurants, Jeunes Restaurateurs d’Europe Nederland, Les Patrons Cuisiniers, Relais Restaurants en Selected Indonesian Restaurants. Bron: Hennessy

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid