UMCG ontwikkelt samen met bedrijven vijf gezonde lunches


Zorg - In het bedrijfsrestaurant van het UMCG zijn vijf nieuwe lunchgerechten geïntroduceerd, die geen toegevoegde koolhydraten bevatten, en een bijdrage moeten leveren aan de gezondheid van de medewerkers. De lunches zijn ontwikkeld door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), het Healthy Aging Netwerk Northern Netherlands (HANNN) en een aantal Noord-Nederlandse bedrijven. HANNN is een netwerk van bedrijven, zorginstellingen, kennisinstellingen en overheden in het noorden van het land. Samen hebben ze het doel nieuwe producten, diensten en concepten tot stand te brengen die een bijdrage leveren aan preventie, genezing en betere zorg. Een belangrijk aspect hierin is de ontwikkeling en introductie van gezonde voeding. De gezonde lunchgerechten van het UMCG worden geproduceerd door Food Basics te Emmen en maken onderdeel uit van de lijn TastyBasics. TastyBasics-producten zijn pure, kant-en-klare producten met een grote variatie aan voedingsstoffen. Aan deze producten worden geen extra koolhydraten toegevoegd. Groenten en fruit zijn de belangrijkste grondstoffen. In het assortiment wordt aangeboden: brood, pannenkoeken, salade, soepen en Oermelet.Via Distrivers in Hoogeveen komen de lunchgerechten ook in andere bedrijfsrestaurants binnenkort beschikbaar, binnen en buiten de zorgsector. Gezond ouder worden vraagt om de juiste voeding, voedingsmiddelen die in een juiste natuurlijke hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten bevatten. Vooral toegevoegde koolhydraten, waaronder suikers, geven veel onbalans. Het langdurig eten van te veel koolhydraten kan op den duur insulineongevoeligheid (diabetes type 2) opleveren. Daarnaast wordt overtollige energie uit koolhydraten als vet opgeslagen. Dit vergroot de kans op hoge bloeddruk (hypertensie), hart- en vaatziekten en overgewicht (obesitas) aanzienlijk. In Nederland behoren we tot de koplopers in Europa qua suikerconsumptie, met gemiddeld 100 gram per dag. De verwachting is dat die verder toeneemt. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben op dit moment diabetes. De helft van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid