Van der Valk experimenteert met minder vlees en meer groenten


Verspilling – We eten met z’n allen te veel vlees. Het is een veelgehoorde opmerking in Nederland. Voor het bureau Variatie in de Keuken, de Wageningen UR en Van der Valk reden om te experimenteren met minder vlees en meer groenten op het bord. En wat blijkt? Gasten merkten er niets van en er werd gemiddeld 33 procent minder vlees weggegooid in de drie testrestaurants. Het experiment werd gehouden in hotel-restaurant Van der Valk vestigingen in Vught, Ridderkerk en Hoorn. Zonder het te weten kreeg de helft van de deelnemers 150 gram groente voorgeschoteld in plaats van de gebruikelijke 75 gram. Door dubbel zo veel groenten op het bord en een kleinere portie vlees, eten mensen 30 procent meer groenten, zo blijkt. Volgens de Volkskrant deden ruim 3.800 Van der Valk-gasten mee aan het experiment zonder het te weten, 1.800 van hen vulden een enquête in. Bedrijfsmanager Peter Raaijmakers van Van der Valk in Vught zegt tegen de Volkskrant 'wel een nachtje wakker te hebben gelegen' voordat hij besloot mee te doen aan het onderzoek. “Het was spannend. Als we serieuze klachten hadden gekregen, waren we er onmiddellijk mee gestopt.” Raaijmakers merkt op dat gasten sowieso bewuster omgaan met voeding en gezondheid. “Vooral jongere bezoekers bestellen vaker een maaltijdsalade dan een traditioneel menu met groente en vlees of vis.” Toch was hij 'positief verrast' door de uitkomst. “Achteraf bleek het zo'n succes dat ik me afvraag waarom we zelf niet op het idee zijn gekomen." Bron: De Volkskrant   Verspilling – We eten met z’n allen te veel vlees. Het is een veelgehoorde opmerking in Nederland. Voor het bureau Variatie in de Keuken, de Wageningen UR en Van der Valk reden om te experimenteren met minder vlees en meer groenten op het bord. En wat blijkt? Gasten merkten er niets van en er werd gemiddeld 33 procent minder vlees weggegooid in de drie testrestaurants. Het experiment werd gehouden in hotel-restaurant Van der Valk vestigingen in Vught, Ridderkerk en Hoorn. Zonder het te weten kreeg de helft van de deelnemers 150 gram groente voorgeschoteld in plaats van de gebruikelijke 75 gram. Door dubbel zo veel groenten op het bord en een kleinere portie vlees, eten mensen 30 procent meer groenten, zo blijkt. Volgens de Volkskrant deden ruim 3.800 Van der Valk-gasten mee aan het experiment zonder het te weten, 1.800 van hen vulden een enquête in. Bedrijfsmanager Peter Raaijmakers van Van der Valk in Vught zegt tegen de Volkskrant 'wel een nachtje wakker te hebben gelegen' voordat hij besloot mee te doen aan het onderzoek. “Het was spannend. Als we serieuze klachten hadden gekregen, waren we er onmiddellijk mee gestopt.” Raaijmakers merkt op dat gasten sowieso bewuster omgaan met voeding en gezondheid. “Vooral jongere bezoekers bestellen vaker een maaltijdsalade dan een traditioneel menu met groente en vlees of vis.” Toch was hij 'positief verrast' door de uitkomst. “Achteraf bleek het zo'n succes dat ik me afvraag waarom we zelf niet op het idee zijn gekomen." Bron: De Volkskrant  

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid