Van der Valk gaat maaltijden thuis bezorgen met Valk Vers

Bob Zeeuw van der Laan, initiatiefnemer van bezorging met Valk Vers Foto:Eljee Bergwerff Photography

Bezorgmarkt – Inwoners van Apeldoorn en omgeving kunnen vanaf vandaag maaltijden van Van der Valk thuis laten bezorgen. De bezorging verloopt via Valk Vers, onderdeel van Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel. De maaltijden worden elke dag vers gemaakt en gekoeld bezorgd.

Valk Vers is een initiatief van Van der Valk-ondernemer Bob Zeeuw van der Laan. Hij miste variatie in het aanbod van bezorgmaaltijden en besloot daar zelf mee aan de slag te gaan. “Als Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel zijn we al jarenlang bewust bezig met voeding. In 2013 startten we met een groentetuin achter ons hotel. De producten uit de tuin verwerken we in onze keukens”. In 2017 zette de ondernemer een nieuwe stap en startte een eigen verswinkel in het nabijgelegen dorp, waar onder de naam Valk Vers dagelijks verse maaltijden worden bereid en verkocht, ook hier met producten uit de groentetuin en van lokale leveranciers.

Volgende stap

Het bezorgen van de vers gekoelde maaltijden is nieuw en een volgende stap voor het hotel. Van der Laan wil met de bezorging inspelen op consumenten die op zoek zijn naar een maaltijdoplossing die niet zoveel tijd kost. De afgelopen maanden is daarvoor een speciale lijn ontwikkeld. Een lijn die een actieve bijdrage levert aan een gezonde levensstijl van mensen. Valk Vers werkt in die lijn met twee labels: ‘Sterker’ en ‘Lichter’. De eerste lijn is gebaseerd op de maaltijden die sporters eten voordat ze een grote prestatie moeten leveren; ze zijn ontwikkeld om net wat meer energie te geven dan een gewone maaltijd. De ‘Lichter’-maaltijden bevatten juist minder koolhydraten en meer groenten.

Ook bedrijven

De stap om met die maaltijden te gaan bezorgen was niet eens zo groot, laat Van der Laan weten. “We bezorgen bewust gekoeld, zodat mensen voor meerdere dagen een maaltijd in huis kunnen halen. We starten klein met een pilot, dat geeft ons tijd om te leren.” Vooralsnog alleen in Apeldoorn en de regio, de thuisbasis. Het bezorgen doet Valk Vers zelf, met een bakfiets en een elektrische auto. Voor de regio wordt samengewerkt met een logistiek partner. De prijs van een maaltijd varieert van €3,50 (kids maaltijd) tot €9,50. Valk Vers bezorgt 7 dagen per week en maaltijden kunnen ook worden afgehaald bij de verswinkel in Ugchelen. “Natuurlijk is er ambitie om te groeien. Maar we starten eerst met deze pilot en gunnen onszelf de tijd om te leren”, aldus Zeeuw van der Laan. Valk Vers richt zich overigens niet alleen op particuliere gasten. Ook bedrijven kunnen maaltijden bestellen. “We gaan komende maanden ontdekken wat wel en niet werkt. We gaan alles testen.”

Bron: Van der Valk/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek