Van Gelder gaat in nieuwbouw inspireren en kennisdelen over vers

Van Gelder gaat in nieuwe pand inspireren en kennis delen over voeding en gezondheid

Verhuizing - Van Gelder, specialist in groente en fruit,  gaat verhuizen naar een nieuw, duurzaam opgezet, bedrijventerrein Reijerswaard. Het nieuwe bedrijfspand wordt volgens Van Gelder hét centrum van educatie, beleving, innovatie en inspiratie op het gebied van vers.

Maandag 9 oktober wordt de eerste paal geslagen en start de bouw. Directeur Gerrit van Gelder ziet uit naar de start:  “Een mooie mijlpaal in ons bijna 65-jarig bestaan.” Ter gelegenheid van deze gebeurtenis organiseert het bedrijf in het Van der Valk Hotel in Ridderkerk een speciale avond voor genodigden.

Het nieuwe pand wordt gerealiseerd op een zichtlocatie langs de snelwegen A15/A16/A29, aan de Krommeweg 10 in Ridderkerk. Op de locatie waar tuinders hun groenten teelden – ook Leen van Gelder sr. verbouwde er zijn spruiten – bouwt Van Gelder nu zijn nieuwe bedrijfspand. Van Gelder: “We zijn de laatste jaren als kool gegroeid. Met de nieuwbouwen aan de Krommeweg gaan we terug naar de plek waar het in de jaren vijftig van de vorige eeuw voor onze ouders allemaal begon.”

Op de nieuwe locatie gaat Van Gelder naast het telen, verpakken, bewerken, bewaren en transporteren van groente en fruit, ook op een bijzondere manier kennis over voeding, gezondheid en duurzaamheid delen. Het pand krijgt een invulling waar niet alleen kennis wordt gedeeld, maar waar mensen ook worden geïnspireerd op het gebied van vers.

Het pand wordt 30.000m2 groot en is naar verwachting eind 2019 gereed.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek