Van Geloven wil Royaan-merken Van Dobben en Kwekkeboom overnemen


Snacks - Snackfabrikant Van Geloven, onder andere bekend van Mora, is voornemens een deel van het merkenportfolio van Royaan BV over te nemen. Hiermee gaan een deel van de foodservice-activiteiten en een deel van de retail-activiteiten over naar Van Geloven. De merken die worden overgenomen zijn Van Dobben, Kwekkeboom en de foodservicemerken Laan, Willie Dokter en KB. Samen met de merken gaan ook de drie fabrieken en medewerkers in Oostzaan, Wijk bij Duurstede en Beuningen over naar Van Geloven. Buitenfood BV, de holding achter Royaan BV, verkoopt de aandelen in Royaan BV aan Van Geloven om zich te concentreren op de verdere uitbouw van de Kwekkeboom Oven business, die voor een deel al is ondergebracht in de speciaal hiervoor in 2014 opgerichte dochteronderneming NewForrest BV. Ook het merk Buitenhuis blijft achter bij NewForrest BV. Partijen verwachten tot het einde van het jaar nodig te hebben om de transactie af te ronden. Bron: @FoodClicks Snacks - Snackfabrikant Van Geloven, onder andere bekend van Mora, is voornemens een deel van het merkenportfolio van Royaan BV over te nemen. Hiermee gaan een deel van de foodservice-activiteiten en een deel van de retail-activiteiten over naar Van Geloven. De merken die worden overgenomen zijn Van Dobben, Kwekkeboom en de foodservicemerken Laan, Willie Dokter en KB. Samen met de merken gaan ook de drie fabrieken en medewerkers in Oostzaan, Wijk bij Duurstede en Beuningen over naar Van Geloven. Buitenfood BV, de holding achter Royaan BV, verkoopt de aandelen in Royaan BV aan Van Geloven om zich te concentreren op de verdere uitbouw van de Kwekkeboom Oven business, die voor een deel al is ondergebracht in de speciaal hiervoor in 2014 opgerichte dochteronderneming NewForrest BV. Ook het merk Buitenhuis blijft achter bij NewForrest BV. Partijen verwachten tot het einde van het jaar nodig te hebben om de transactie af te ronden. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen

Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...

Lees bericht



Jan Aaltzen Linde (Van Geloven):  ‘Leverbetrouwbaarheid is grootste prioriteit’

Interview - De gehele foodserviceketen heeft momenteel te maken met inflatie, personeelstekort, gestegen energie- en grondstofprijzen en als gevolg daarvan mindere servicelevels. Ook Van Geloven ontkomt hier niet aan, vertelt ceo Jan Aaltzen Linde. Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. “We werken aan structurele oplossingen en dat begint z’n vruchten af te werpen.”

Lees bericht

Jan Aaltzen Linde nieuwe voorzitter van de AKSV

Benoeming - Jan Aaltzen Linde, Managing Director van Van Geloven, is per 1 januari 2023 benoemd als nieuwe voorzitter van de Algemene Kokswaren- en Snackfabrikanten Vereniging (AKSV). Hij volgt Ronald Prince op die onlangs is benoemd tot voorzitter van de FNLI.

Lees bericht


McCain Foods neemt Scelta Products over

Overname - McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee voegt McCain waarde toe aan haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid