VCN kiest voor nieuwe verwarmingstechniek bij maaltijden
Zorg - Verscentrum Nederland (VCN) schakelt over op een nieuwe techniek om maaltijden te regenereren. De nieuwe methode voor het opwarmen van koelverse maaltijden is ontwikkeld in samenwerking met ISECO en gaat de huidige opwarmmethode van de MealButler vervangen. VCN dat via het concept Zorgboodschap aan thuiswonende ouderen maaltijden levert, zocht naar een alternatief voor het verwarmen van maaltijden via de magnetron. Maaltijden die via de magnetron worden verhit, worden vaak niet gelijkmatig verhit en kunnen door foute instellingen van de ouderen ook minder smaakvol worden, waardoor ondervoeding bij ouderen dreigt, aldus VCN. Om die reden werd ISECO gevraagd een alternatief voor de magnetron te ontwikkelen. ISECO deed hier al onderzoek naar, aansluitend op haar missie om met gezond en lekker eten ondervoeding bij ouderen tegen te gaan. Het samenkomen van deze vragen versnelde de ontwikkeling van een nieuw regenereerapparaat voor thuis. Dat resulteerde in de Casserole: een gebruiksvriendelijke pan op tafel waarmee gemakkelijk een smakelijke maaltijd geserveerd kan worden. ISECO’s thermocontact regenereertechnologie verzekert een geleidelijke, homogene opwarming van de maaltijd, waardoor de smaak en de voedingskwaliteiten van alle maaltijdcomponenten behouden blijven. De komende periode ruilt VCN op alle, onder het concept Zorgboodschap beleverde, locaties de MealButlers om voor Casseroles. Deze inruilactie gaat van start bij de zorgorganisaties Zevenster en de Lelie Zorggroep. Bron: VCN Zorg - Verscentrum Nederland (VCN) schakelt over op een nieuwe techniek om maaltijden te regenereren. De nieuwe methode voor het opwarmen van koelverse maaltijden is ontwikkeld in samenwerking met ISECO en gaat de huidige opwarmmethode van de MealButler vervangen. VCN dat via het concept Zorgboodschap aan thuiswonende ouderen maaltijden levert, zocht naar een alternatief voor het verwarmen van maaltijden via de magnetron. Maaltijden die via de magnetron worden verhit, worden vaak niet gelijkmatig verhit en kunnen door foute instellingen van de ouderen ook minder smaakvol worden, waardoor ondervoeding bij ouderen dreigt, aldus VCN. Om die reden werd ISECO gevraagd een alternatief voor de magnetron te ontwikkelen. ISECO deed hier al onderzoek naar, aansluitend op haar missie om met gezond en lekker eten ondervoeding bij ouderen tegen te gaan. Het samenkomen van deze vragen versnelde de ontwikkeling van een nieuw regenereerapparaat voor thuis. Dat resulteerde in de Casserole: een gebruiksvriendelijke pan op tafel waarmee gemakkelijk een smakelijke maaltijd geserveerd kan worden. ISECO’s thermocontact regenereertechnologie verzekert een geleidelijke, homogene opwarming van de maaltijd, waardoor de smaak en de voedingskwaliteiten van alle maaltijdcomponenten behouden blijven. De komende periode ruilt VCN op alle, onder het concept Zorgboodschap beleverde, locaties de MealButlers om voor Casseroles. Deze inruilactie gaat van start bij de zorgorganisaties Zevenster en de Lelie Zorggroep. Bron: VCN
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
The Right Meal en SYNDLE bundelen de krachten
Samenwerking - Online diëtistenpraktijk The Right Meal gaat samenwerken met organisatieadvies- en trainingsbureau SYNDLE. Beide partijen spelen een rol in het optimaliseren van voeding in de zorg, waarbij SYNDLE zich richt op zorginstellingen en The Right Meal op de individuele thuissituatie.
Lees berichtNieuwe norm gezonder en duurzamer voedingsaanbod zorg
Zorg - Goede Zorg Proef Je heeft dinsdag de nieuwe norm vastgesteld voor een gezonder en duurzamer voedingsaanbod in ziekenhuizen. De factsheet is ontwikkeld in samenwerking met stichting Alliantie Voeding in de Zorg, het Voedingscentrum en een aantal voorhoedeziekenhuizen, op initiatief van Vermaat.
Lees berichtMartini Ziekenhuis volledig over op gezonde voeding
Zorg – Als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland is het Martini Ziekenhuis in Groningen vanaf juni volledig overgestapt op gezonde voeding. Het gezonde aanbod is niet alleen gericht op patiënten, maar ook op het bezoek en de eigen medewerkers.
Lees berichtNieuw voedingsconcept VersZorgende voor kleinschalige zorg
Zorg - Voor de kleinschalige zorg in Nederland is het voedingsconcept VersZorgende ontwikkeld. Het concept gaat uit dat mensen, de zogeheten VersZorgenden, het proces rond eten en drinken in een woonvorm op zich nemen en zodoende het zorgpersoneel ontlasten. Bij dit proces worden zoveel mogelijk de cliënten van de woonvorm betrokken.
Lees berichtToekomstProef zet in op leiderschap bij verduurzamen voeding in de zorg
Zorg - In een bomvolle zaal van de Koninklijk Visio in Huizen vond op donderdag 23 maart de aftrap van ToekomstProef plaats. Dit is een initiatief van St. Eten+Welzijn en een aantal strategische partners om het eten en drinken in zorginstellingen niet alleen beter te maken, maar ook meetbaar duurzamer.
Lees berichtHuuskes biedt nieuw gepersonaliseerd bestelplatform
Zorg – Totaalleverancier Huuskes in Enschede heeft de eigen Huuskes Shop vernieuwd en deze gepersonaliseerd in vier verschillende bestelplatforms. Waar voorheen de klanten allemaal in dezelfde webshop omgeving zaten, worden zij vanaf dit jaar in vier verschillende webshops onderverdeeld: ziekenhuizen, kleinschalig wonen, grootschalige keukens en restaurants & catering.
Lees bericht