Veel creativiteit bij Food Experience van HAS Hogeschool


Opleiding – Onder de naam Food Experience toonden gisteren meer dan 100 vierdejaarsstudenten van de opleidingen Food Design & Innovation Food Innovation en Food Technology van HAS Hogeschool in Den Bosch hun eindwerkstukken. Het leverde niet alleen veel creativiteit op, maar ook een schat aan innovatieve ideeën. Veel van de gepresenteerde producten hadden betrekking op gezondheid en op gemak. De aankomende foodprofessionals moesten voorafgaand aan de presentatie onderzoek doen naar behoeften binnen een bepaalde doelgroep en daar vervolgens een fictief product op ontwikkelen. In veel gevallen werden die ook gemaakt, alleen behoefde de smaak en samenstelling in de meeste gevallen nog wel even een herijking. Zo werd er een pasta gemaakt van linzen om de consumptie van peulvruchten te bevorderen, lagen er lichtgewicht verwenproducten voor hikers en werden er producten gepresenteerd die een bijdrage leveren aan de fysieke of mentale gesteldheid van patiënten of mensen die verzorging nodig hebben. Om de studenten uit te dagen en de lat hoog te leggen werden er ook Awards (FoodManShip Awards, red.)  uitgereikt voor de best uitgewerkte concepten binnen de keten. Deze prijs was voor het concept waar creativiteit, ondernemerschap en food know-how het beste werden gecombineerd. Tijdens de Food Experience traden ook een aantal gastsprekers op uit diverse disciplines in de bedrijfskolom. Het thema voor de achtste editie van dit foodevent was dan ook ‘Chain Reaction’. Ook de afstudeerprojecten waren om deze reden ingedeeld op de verschillende schakels in de totale keten: agri & ingredients, factory, channel en consumer. Schakels die met elkaar zijn verbonden, maar ook een wisselwerking op elkaar hebben. Het jaarlijkse foodevent op de HAS wordt door veel bedrijven in de foodservicemarkt bezocht. Bovendien leveren zij actief hun bijdrage aan het event. De afgelopen jaren leverden deze ontmoetingen verschillende marktintroducties op. De volgende HAS Experience staat gespland op 31 januari 2017. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid