Vegetarische gerechten populairder bij normale menuvermelding


Onderzoek - Uit onderzoek van het World Resources Institute blijkt dat vegetarische gerechten beter verkopen als je ze ‘gewoon’ als één van de menukeuzes op de kaart zet. Het apart vermelden, onder een kopje 'Vegetarische Gerechten' bijvoorbeeld, werkt eerder nadelig dan positief in de menukeuze van gasten. De reden waarom mensen minder vegetarisch gaan bestellen komt omdat gasten zich minder vaak aangesproken voelen om bepaalde gerechten te bestellen, juist omdat ze apart worden vermeld. Voor een restaurateur is het dus vele malen effectiever om de gerechten gewoon in het menuoverzicht te vermelden, wellicht voorzien van een symbool, in plaats van ze apart te benoemen. Want, als je vegetarische gerechten gewoon op de menukaart zet, blijken consumenten meer vegetarisch te eten. Bron: KHN Onderzoek - Uit onderzoek van het World Resources Institute blijkt dat vegetarische gerechten beter verkopen als je ze ‘gewoon’ als één van de menukeuzes op de kaart zet. Het apart vermelden, onder een kopje 'Vegetarische Gerechten' bijvoorbeeld, werkt eerder nadelig dan positief in de menukeuze van gasten. De reden waarom mensen minder vegetarisch gaan bestellen komt omdat gasten zich minder vaak aangesproken voelen om bepaalde gerechten te bestellen, juist omdat ze apart worden vermeld. Voor een restaurateur is het dus vele malen effectiever om de gerechten gewoon in het menuoverzicht te vermelden, wellicht voorzien van een symbool, in plaats van ze apart te benoemen. Want, als je vegetarische gerechten gewoon op de menukaart zet, blijken consumenten meer vegetarisch te eten. Bron: KHN

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid