Verduurzaming catering met 30 procent toegenomen

Catering - De contractcatering wordt in sneltreinvaart duurzamer. Dit blijkt uit de verduurzamingmonitor 2011. Het aandeel producten met een duurzaamheidkeurmerk nam ten opzichte van 2010 toe met 30 procent.

In totaal bestond in 2011 liefst 12 procent van alle inkoop door Veneca-leden uit duurzame producten. In 2010 was dit aandeel nog 9 procent. De contractcatering blijft hiermee koploper in de verduurzaming van Nederland. De verduurzaming van de contractcatering is tegen een achtergrond van een daling in omzet, cateringlocaties en opdrachtgevers, volgens de belangenorganisatie voor contractcateraarseen prestatie van formaat

Top stijgers
Stijging van het aandeel duurzaam was het grootst in de volgende productgroepen:

1. Vlees: 200% (tot 12% aandeel in totale aanbod vlees)
2. Vleeswaren: 86% (tot 13% aandeel in totale aanbod vleeswaren)
3. Vis: 75% (tot 77% aandeel in totale aanbod vis)
4. Eieren: 59% (tot 89% aandeel in totale aanbod eieren)
5. Koffie: 56% (tot 28% aandeel in totale aanbod koffie)
6. AGF: 40% (tot 14% aandeel in totale aanbod aardappelen,
groenten & fruit)

Bron: Veneca, 10-05-12

Auteur: Steffen van Beek