Vermelding houdbaarheid onder de loep om voedselverspilling tegen te gaan


Voedselveiligheid - Tijdens de Nationale Voedseltop, donderdag in Den Haag, ondertekent het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) namens de foodservicesector de green deal ‘Over de datum’. De deal moet de consument de betekenis van houdbaarheidsdata en de houdbaarheid van producten verduidelijken. Tijdens de top slaan de aanwezigen de handen ineen om te werken aan veilig, gezond en duurzaam voedsel. Uit onderzoek blijkt dat consumenten vooral moeite hebben met de interpretatie van de verschillende datumaanduidingen op verpakkingen van voedsel. Slechts 38 procent van de consumenten weet het verschil tussen THT en TGT en 16 procent gooit voedsel direct na verloop van de THT-datum weg. Tegelijkertijd geven consumenten aan minder voedsel te willen verspillen. Een goede omgang met houdbaarheidsdata op voedingsmiddelen door consumenten kan 14 kilo aan verspilling per persoon per jaar voorkomen. Ondertekenaars Naast het CBL zijn staatssecretaris Van Dam, minister Schippers, staatssecretaris Dijksma, FNLI, de Nederlandse Zuivel Organisatie en Wageningen University & Research de ondertekenaars van de green deal. Het CBL behartigt de belangen van de foodservicebedrijven en supermarktbranche in Nederland. Bij het CBL zijn 25 organisaties aangesloten. Bron: @FoodClicks Voedselveiligheid - Tijdens de Nationale Voedseltop, donderdag in Den Haag, ondertekent het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) namens de foodservicesector de green deal ‘Over de datum’. De deal moet de consument de betekenis van houdbaarheidsdata en de houdbaarheid van producten verduidelijken. Tijdens de top slaan de aanwezigen de handen ineen om te werken aan veilig, gezond en duurzaam voedsel. Uit onderzoek blijkt dat consumenten vooral moeite hebben met de interpretatie van de verschillende datumaanduidingen op verpakkingen van voedsel. Slechts 38 procent van de consumenten weet het verschil tussen THT en TGT en 16 procent gooit voedsel direct na verloop van de THT-datum weg. Tegelijkertijd geven consumenten aan minder voedsel te willen verspillen. Een goede omgang met houdbaarheidsdata op voedingsmiddelen door consumenten kan 14 kilo aan verspilling per persoon per jaar voorkomen. Ondertekenaars Naast het CBL zijn staatssecretaris Van Dam, minister Schippers, staatssecretaris Dijksma, FNLI, de Nederlandse Zuivel Organisatie en Wageningen University & Research de ondertekenaars van de green deal. Het CBL behartigt de belangen van de foodservicebedrijven en supermarktbranche in Nederland. Bij het CBL zijn 25 organisaties aangesloten. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid