Vijfde kookt avondmaal zelf


Onderzoek – Eén op de vijf volwassenen (19 procent) zwoegt nog boven de kookplaat als hij of zij thuiskomt van het werk. Gemiddeld een half uur, terwijl de maaltijd binnen 11 minuten naar binnen wordt geschrokt. Dit blijkt uit onderzoek van een bedrijf van kant-en-klaarmaatlijden onder 1.300 volwassenen. Als je 's avonds na een lange dag thuiskomt van het werk is het niet verwonderlijk dat je grote honger hebt. De meeste mensen werken hun avondmaal na een dag van hard werken in een recordtijd naar binnen. Meer dan 11 minuten heeft men er niet voor nodig. Dat is nadat we een half uur bezig waren om een huisbereide maaltijd op tafel te zetten. En ook na het eten is het werk nog niet gedaan. Dan moeten we gemiddeld nog 15 minuten onze borden, bestek en kookpotten afwassen. De studie legde verder ook bloot dat het avondmaal bij veel mensen geen sociale aangelegenheid is. Een kwart van de 1.300 ondervraagde volwassenen bekende namelijk dat ze liever voor hun televisie eten dan aan tafel met de partner en eventuele kinderen. Dat is vaak niet eens mogelijk, met dank aan de hectische levensstijl van werkende koppels. Eén op tien eet namelijk elke dag van de week alleen, omdat ze op een verschillend moment thuiskomen. Toch zou 11 procent liever wat meer quality time doorbrengen met de partner in plaats van te koken. “Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel koppels kostbare tijd besteden aan het koken, maar er slechts zo kort van genieten met hun geliefden”, zegt een woordvoerder van het bedrijf van kant-en-klare maaltijden die het onderzoek uitvoerde in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Bron: Het Laatste Nieuws

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid