Vion investeert miljoenen in Beierse vleesbedrijven


Industrie - Vion Food investeert miljoenen euro's in zijn Beierse bedrijven. Afgelopen juli hebben CEO Michiel Herkemij, COO Beef Bernd Stange en COO Pork Godert Tegelberg de nieuwe strategie gepresenteerd. Hierbij is het investeren in en het uitbreiden van de Duitse vestigingen aangekondigd. De eerste concrete maatregelen op de productielocaties Waldkraiburg, Landshut en Vilshofen worden nu doorgevoerd, zo laat het bedrijf weten. Bijna de helft van alle investeringen gaat naar de uitbreiding van het slacht- en verwerkingsbedrijf in Landshut. De capaciteit van de Beierse locatie wordt zo goed als verdubbeld. Na voltooiing van de bouwwerkzaamheden (medio zomer 2015) kunnen in Landshut 21.000 varkens per week worden verwerkt in plaats van de eerdere 11.000 varkens. Ook worden miljoenen geïnvesteerd in het slacht- en verwerkingsbedrijf Vilshofen. In Vilshofen wordt de meest moderne technische apparatuur geïnstalleerd, waardoor de productieprocessen verder worden geoptimaliseerd. Vion gaat ervan uit dat de betrokkenen van de minderheidsaandeelhouder, Producentengroep Südostbayern eG, instemmen met de investering in Landshut en Vilshofen. Gezien de concentratie van  varkensvleesproductie op de locaties Landshut en Vilshofen  en de uitbreiding van de productielocatie Waldkraiburg verwacht Vion dat de productielocaties in Straubing en Pfarrkirchen  op termijn  worden  gesloten. Daarnaast wordt ook de slachterij in Leutkirch gesloten, aangezien de runderen in de toekomst geleverd gaan worden aan de productielocaties in Buchloe en Crailsheim. Bron: Vion

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid