VITAM en Nierstichting samen verder tegen overmatig zoutgebruik

Horecacateraar VITAM en de Nierstichting hebben de handen ineen geslagen om de strijd tegen overmatig zoutgebruik aan te gaan

Horecacateraar VITAM en de Nierstichting hebben de handen ineen geslagen om de strijd tegen overmatig zoutgebruik aan te gaan. Met het partnership wil VITAM een grotere bewustwording creëren bij de gemiddeld 20.000 gasten die dagelijks de restaurants van de cateraar bezoeken.

“Wij zijn blij met VITAM als partner”, zegt directeur Tom Oostrom van de Nierstichting. “Als partners kunnen we onze krachten bundelen om samen onze gasten zoutbewuster te maken. Zij ondersteunen niet alleen de boodschap, maar dragen deze ook uit. Zo dagen zij als bedrijfscateraar de medewerkers en bedrijven uit voor een smaakvolle lunch met pure ingrediënten en minder zout tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse en de 14 dagen Zoutchallenge.” VITAM ziet het als haar missie om mensen te verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl. ‘Wij houden van lekker koken, want eten moet lekker zijn, maar we vinden ook dat gezonde voeding meer aandacht moet krijgen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je gezond en lekker kunt koken met minder toevoegingen zoals zout.’

Restaurant Driedaagse
VITAM gaat in 2018 dan ook geen onnodige ingrediënten meer toevoegen in de gerechten. Met natuurlijke smaakmakers en cressen wil de horecacateraar haar gasten verleiden tot een verantwoorde en vitale levensstijl. ‘We willen hen bewust maken van het feit dat minder zout eten belangrijk én vooral lekker kan zijn’. Op 6, 7 en 8 maart wordt de eerste landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse georganiseerd. Restaurant I-Dock van VITAM in Amsterdam serveert in deze periode een menu waarin bewust weinig zout is gebruikt. VITAM, onderdeel van de JHB Group, is een horecacateraar met meer dan 180 horecaconcepten door het hele land.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk