Vleeswarendivisie Zwanenberg wellicht in etalage

Industrie -  De vleeswarendivisie van Zwanenberg Food Group komt mogelijk in de etalage. De directie van het voedingsmiddelenbedrijf uit Almelo wil zich oriënteren op de toekomst van het bedrijfsonderdeel, dat goed is voor 120 miljoen euro omzet en 265 banen.

In een bericht op de eigen site maakt topman Ronald Lotgerink melding dat de divisie zich de afgelopen jaren goed heeft ontwikkeld. “Door deze groei staat de onderneming thans voor de keuze hoe zij haar versactiviteiten verder gaat ontwikkelen. Zwanenberg oriënteert zich breed op mogelijkheden om de groei van de Business Unit Fresh Foods te faciliteren.” Verkoop wordt niet uitgesloten bij deze afweging, laat het bedrijf weten. De Business Unit Fresh Foods bevat de onderdelen gesneden vleeswaren, ambachtelijke snijpalen en delistukken.

Op het gebied van productkwaliteit, category management en logistiek heeft de Business Unit een goede reputatie in de markt. Voornaamste afnemers van de productgroepen zijn retailers (supermarktketens, detailhandel) en de out-of-homemarkt: onder andere zorg- en onderwijsinstellingen, benzinestations en bedrijfscateraars.

Zwanenberg is met een totale omzet van 400 miljoen euro in 2016 en zo'n 1600 medewerkers naar eigen zeggen een van de grootste Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. De vleeswarentak heeft productielocaties in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek