Voedingscentrum informeert over verantwoorde traktatie

Gezond en verantwoord - Een kindertraktatie is tegenwoordig een hele gebeurtenis. Ouders hebben vaak maar weinig tijd, maar willen hun kind toch iets leuks en verantwoords meegeven. Daarom brengt het Voedingscentrum het boek Feest! 46 traktaties voor school of thuis uit. Een boek vol met leuke en gezonde traktatie-ideeën.

Een appel, een mandarijn of een doosje rozijnen; met de recepten van het Voedingscentrum maken ouders er in een handomdraai een spannende traktatie van. Ook staan er ‘groene’ tips in het boek, die aangeven hoe je een traktatie duurzaam kan klaarmaken. Behalve praktische recepten en veel inspiratie om gezond en bijzonder te trakteren, biedt het boek ook achtergrondinformatie. Hoe zit het met smaak- en kleurstoffen? Hoe houd je de traktaties fris? En hoe zorg je dat kinderen veilig kunnen meehelpen met bereiden?

Zelf maken met de FitFoodFun-Factor
Alle traktaties uit het boek sluiten aan bij het project FitFoodFun-Factor, een initiatief van het Voedingscentrum, de Hartstichting en Lidl. Met dit project leren leerlingen van groep 5 tot en met 8 hoe belangrijk gezond eten en voldoende bewegen is.
 

Bron: FoodClicks

Auteur: Martijn Louws