Voormalige Trader Joe’s-ceo start hybride concept tegen verspilling


Buitenland – Voormalig ceo van Trader Joe’s, Doug Rauch, gaat in Amerika een hybride concept starten waar maaltijden worden aangeboden, gemaakt van producten die niet op de schappen terecht komen van de supermarkt omdat er iets ‘cosmetisch’ aan mankeert en die net over de houdbaarheidsdatum zijn. Rauch wil met Daily Table, zoals het concept heet, de strijd aanbinden met het feit dat veertig procent van het voedsel in Amerika wordt weggegooid, hoewel daar feitelijk niets mis mee is. De voormalige topman wil de goedkope maaltijden vooral verkopen aan de minder bedeelden in de Amerikaanse steden. De eerst vestiging opent naar verwachting in Boston, Dorchester. Het concept tegen voedselverspilling wordt volgens Rauch ‘iets tussen een supermarkt en een restaurant in’ en zal zich met name vestigen in die gebieden waar weinig voorzieningen zijn voor mensen die toch gezond willen eten. In prijs moeten de maaltijden concurreren met de goedkopere supermarkten en de fastfoodketens. Rauch is niet bang dat mensen twijfelen aan de kwaliteit van de maaltijden, omdat de gebruikte producten daarvoor over de datum zijn.  Trader Joe’s is een succesvolle formule van Aldi in Amerika, die niet alleen bekend staat om de goede kwaliteit en lage prijzen, maar ook om de eigenzinnige en persoonlijke wijze van communiceren met de klanten. De 340 winkels in 27 Amerikaanse staten zijn in sfeer en assortiment in niets te vergelijken met de reguliere Aldi’s in Europa. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid