Websuper Picnic bouwt nieuw distributiecentrum in Utrecht


Bezorgsuper - Online supermarkt Picnic bouwt een nieuw, duurzaam distributiecentrum van 35.000 vierkante meter in Utrecht Lage Weide. Het nieuwe distributiecentrum is nodig vanwege de snelle groei van de websuper. Het aantal klanten van Picnic verdubbelde in het eerste half jaar van 2017 tot 65.000. Dit kwam onder meer doordat de boodschappendienst actief werd in steeds meer steden. Op 1 januari van dit jaar bezorgde het bedrijf de boodschappen gratis aan huis in 6 steden, op 30 juni stond de teller op 24 steden. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd werd steeg naar 250, terwijl nog eens 100 wagentjes besteld zijn en de komende maanden geleverd worden. Aan het eind van het eerste half jaar had Picnic 650 bezorgers in dienst. Doorgroeien De bouw van het nieuwe distributiecentrum in Utrecht werd vandaag gestart en moet in maart volgend jaar afgerond zijn. Het vloeroppervlak is drieënhalf keer zo groot als nu. “De twee distributiecentra die we momenteel  gebruiken zijn met de huidige groei straks niet meer toereikend”, aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. Bron: Picnic/@FoodClicks Bezorgsuper - Online supermarkt Picnic bouwt een nieuw, duurzaam distributiecentrum van 35.000 vierkante meter in Utrecht Lage Weide. Het nieuwe distributiecentrum is nodig vanwege de snelle groei van de websuper. Het aantal klanten van Picnic verdubbelde in het eerste half jaar van 2017 tot 65.000. Dit kwam onder meer doordat de boodschappendienst actief werd in steeds meer steden. Op 1 januari van dit jaar bezorgde het bedrijf de boodschappen gratis aan huis in 6 steden, op 30 juni stond de teller op 24 steden. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd werd steeg naar 250, terwijl nog eens 100 wagentjes besteld zijn en de komende maanden geleverd worden. Aan het eind van het eerste half jaar had Picnic 650 bezorgers in dienst. Doorgroeien De bouw van het nieuwe distributiecentrum in Utrecht werd vandaag gestart en moet in maart volgend jaar afgerond zijn. Het vloeroppervlak is drieënhalf keer zo groot als nu. “De twee distributiecentra die we momenteel  gebruiken zijn met de huidige groei straks niet meer toereikend”, aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. Bron: Picnic/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht


Verlies Picnic bijna verdubbeld door investeringen

Bezorging – Onlinesupermarkt Picnic heeft vorig jaar zijn verlies bijna verdubbeld. Het verlies van is vorig jaar gestegen van €114,7 mln naar €208,7 mln. Dat is vooral het gevolg van investeringen in de toekomstige groei van het bedrijf, zegt directeur Michiel Muller.

Lees bericht



Lekkerland gaat nieuw dc bouwen in Waddinxveen

Groothandel - Lekkerland Nederland gaat de distributie vanuit Waddinxveen, waar het drie verschillende locaties heeft, concentreren. De distributiecentra in de omgeving van Distripark A12 zullen worden ondergebracht in een nieuw te bouwen distributiecentrum dat Lekkerland in september 2024 in gebruik wil nemen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid