Week van het Nederlandse Bier geopend met Nederlands Bierproeffestival


Bier - In de Grote Kerk in Den Haag is donderdag met het Nederlands Bierproeffestival de vijfde editie van de Week van het Nederlandse Bier van start gegaan. Burgemeester van Aartsen sloeg het eerste vat aan in het bijzijn van Henri Reuchlin, voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier. Tijdens de ‘week’ staat bier uit eigen land centraal; een sector die de afgelopen jaren enorm groeide. Het aantal brouwerijen steeg van 120 in 2012 naar bijna 400 nu, en de jaarlijkse Week van het Nederlandse Bier groeit net zo hard mee. Nog tot en met 29 mei worden er door het hele land meer dan 200 biergerelateerde activiteiten georganiseerd en tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen, op 28 en 29 mei, openen 100 brouwerijen door heel Nederland hun deuren voor publiek. Kennis maken “De Week van het Nederlandse Bier wil iedereen kennis laten maken met het Nederlandse bier; de diversiteit aan bierstijlen en brouwerijen en de mooie combinatie van bier en spijs”, zegt Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier. “Er zijn talloze activiteiten als proeverijen, masterclasses en bierwandelingen. Maar consumenten kunnen ook een kijkje achter de schermen nemen bij brouwerijen, waar brouwers laten zien hoe bier gebrouwen wordt en met welke ingrediënten. De Nederlandse biersector groeit als nooit tevoren en dat vieren we samen met de consument tijdens de week.” Bron: @FoodClicks Bier - In de Grote Kerk in Den Haag is donderdag met het Nederlands Bierproeffestival de vijfde editie van de Week van het Nederlandse Bier van start gegaan. Burgemeester van Aartsen sloeg het eerste vat aan in het bijzijn van Henri Reuchlin, voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier. Tijdens de ‘week’ staat bier uit eigen land centraal; een sector die de afgelopen jaren enorm groeide. Het aantal brouwerijen steeg van 120 in 2012 naar bijna 400 nu, en de jaarlijkse Week van het Nederlandse Bier groeit net zo hard mee. Nog tot en met 29 mei worden er door het hele land meer dan 200 biergerelateerde activiteiten georganiseerd en tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen, op 28 en 29 mei, openen 100 brouwerijen door heel Nederland hun deuren voor publiek. Kennis maken “De Week van het Nederlandse Bier wil iedereen kennis laten maken met het Nederlandse bier; de diversiteit aan bierstijlen en brouwerijen en de mooie combinatie van bier en spijs”, zegt Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier. “Er zijn talloze activiteiten als proeverijen, masterclasses en bierwandelingen. Maar consumenten kunnen ook een kijkje achter de schermen nemen bij brouwerijen, waar brouwers laten zien hoe bier gebrouwen wordt en met welke ingrediënten. De Nederlandse biersector groeit als nooit tevoren en dat vieren we samen met de consument tijdens de week.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid