Wereldprimeur: Hans Steenbergen eet eerste stukje merenque uit 3D-foodprinter


Wereldprimeur – Horecaspecialist Hans Steenbergen heeft vandaag op de Food Inspiration Days in Eindhoven het eerste stuk merenque gegeten uit de 3D-foodprinter. De foodprinter is in de uitgave van FoodClicks no. 3 uitvoerig belicht, alleen was er tot op heden nog niemand die een stukje merenque uit de printer had geproefd. Steenbergen viel de beurt dit als eerste te doen. De komende jaren zullen de driedimentionale foodprinters een grote ontwikkeling doormaken. Foodprinters zijn compacte digitale computers die letterlijk gerechten in allerlei samenstellingen kunnen printen. In feite werken foodprinters niet anders dan gewone computerprinters. De ingredienten zitten in reservoirs en software zorgt voor de gewenste samenstelling van de gerechten. De ingredienten worden via spuitmonden gedoseerd, zodat een gerecht wordt opgebouwd. Momenteel is een van de meest geavanceerde foodprinters de Amerikaanse Cornucopia. (Zie ook FoodClicks no.3 juli 2012) Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid