Westfriesgasthuis serveert patiënten streekproducten


Patiënten van het Westfriesgasthuis eten voortaan verse, gezonde en duurzame maaltijden. Het ziekenhuis ontwikkelde samen met topkok Ron Blaauw nieuwe menu's, met producten van regionale oorsprong. Het Westfriesgasthuis ging voor een integrale aanpak en werkte niet alleen samen met Ron Blaauw, maar ook met GreenPort Noord-Holland, Handelshuis Atlantis, stichting Diverzio en de eigen koks en diëtisten. Uit deze samenwerking ontstond een menu, met producten uit eigen streek; agrarisch gebied Noord-Holland Noord. Op deze manier, zo schrijft het ziekenhuis in haar persbericht, krijgen niet alleen de patienten voortaan een gezonde en duurzame maaltijd geserveerd, maar gaat er tegelijkertijd een economische impuls uit naar de agrarische ondernemers in de regio. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid