Winkels in voedingsmiddelen zetten 4 procent meer om


Marktcijfers – De detailhandel heeft in oktober 1,6 procent meer omgezet dan in oktober 2016, meldt het CBS. De verkopen (het volume) waren 0,7 procent hoger. In de foodsector groeide de omzet met 4 procent, terwijl de omzet in de non-foodsector met 2,3 procent kromp. Daarnaast is online bijna 15 procent meer omgezet. De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in oktober 4 procent meer omgezet dan in oktober 2016. Het volume groeide met ruim 1 procent, zo laat het CBS weten. De omzetstijging van de supermarkten was groter dan die van de speciaalzaken. Verder was het volume bij de supermarkten hoger dan een jaar eerder, maar bij de speciaalzaken gelijk aan dat van een jaar eerder. Online omzet bijna 15 procent hoger De online omzet lag in oktober bijna 15 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten ruim 17 procent meer om. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met ruim 11 procent. Bron: CBS Marktcijfers – De detailhandel heeft in oktober 1,6 procent meer omgezet dan in oktober 2016, meldt het CBS. De verkopen (het volume) waren 0,7 procent hoger. In de foodsector groeide de omzet met 4 procent, terwijl de omzet in de non-foodsector met 2,3 procent kromp. Daarnaast is online bijna 15 procent meer omgezet. De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in oktober 4 procent meer omgezet dan in oktober 2016. Het volume groeide met ruim 1 procent, zo laat het CBS weten. De omzetstijging van de supermarkten was groter dan die van de speciaalzaken. Verder was het volume bij de supermarkten hoger dan een jaar eerder, maar bij de speciaalzaken gelijk aan dat van een jaar eerder. Online omzet bijna 15 procent hoger De online omzet lag in oktober bijna 15 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten ruim 17 procent meer om. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met ruim 11 procent. Bron: CBS

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaomzet groeit in februari met 2,4%

Cafetaria – De omzetten in de cafetariasector zijn in januari en februari dit jaar enigszins toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, met 2,8% in totaal. In de maand februari nam de omzet met 2,4% toe in vergelijking met dezelfde maand in 2023.

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Omzet horeca nagenoeg gelijk in vierde kwartaal

Analyse - In 2023 heeft de horeca 13,2 procent meer omgezet dan in 2022. Ook in het vierde kwartaal steeg de omzet, zij het licht met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde in het laatste kwartaal van 2023 wel met 0,6 procent, zo meldt het CBS.

Lees bericht



Cafetariaomzet in 2023 met 6% gegroeid

Analyse – De omzet in de Nederlandse cafetaria’s is in het afgelopen kalenderjaar met 6,2% toegenomen. Dat is exact hetzelfde groeicijfer als dat van 2022 ten opzichte van 2021. De omzetten in de laatste drie maanden van 2023 waren zelfs gelijk aan die van 2022 dus omzetgroei van 0%.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid