Wok& gaat personeel werven via pitches en videofilms

Aziatische formule Wok& gaat personeel werven via pitches en videofilms

Formulenieuws – De nieuwe Aziatische fastserviceformule WOK& van Mie Like Franchise B.V. gaat personeel werven via social media. Potentiele kandidaten moeten in een videofilm en pitch aangeven waarom zij graag voor de formule willen werken.

Door de inzet van video en pitches op social media is het veel gemakkelijker te beoordelen of het gaat om bevlogen medewerkers, aldus  Boris van Leeuwen, franchisemanager Wok&. En met bevlogenheid van het personeel wil de formule zich in belangrijke mate onderscheiden. Want de onlangs gepresenteerde fastserviceformule WOK& van Wim Markwat (64) en Boris van Leeuwen (24) willen het graag anders aanpakken. Niet alleen de formule moet anders aanvoelen voor de bezoekers, ook in de organisatie en werving willen de twee initiatiefnemer verschillen laten zien. Zo verkoopt de formule geen frisdrank en verloopt zoals gezegd de personeelswerving via social media. Ook de franchiseovereenkomst voldoet als een van de eerste formules aan de nieuwste wettelijke eisen en richtlijnen, volgens de initiatiefnemers.

Voor de ogen van de klant

WOK& is gebaseerd op vier pijlers: Aziatisch en natural food, eerlijkheid, bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid. Binnenkort gaat de eerste vestiging van franchiseondernemer Nawal Hasan open in Rotterdam aan de Zwart Janstraat). Kort daarna opent ook een locatie in Nijmegen.Uitgangspunt bij Wok& is het bereiden van maaltijden in twee minuten tijd, voor de ogen van de klant. Het assortiment bevat smoothies, sappen, broodjes en “De klant heeft een ruime keuze uit 25 gerechten. We gebruiken speciaal voor WOK& ontwikkelde sauzen die laag in suikers zijn en smaakvol zijn”, aldus Wim Markwat. De producten van WOK& bevatten ook zo min mogelijk e-nummers en zout en op de menukaart zijn de allergenen en voedingswaarden vermeld.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek