Wollerich wint Gouden Koksmuts 2016

Het team van Wollerich.

Horecava - Het team van restaurant Wollerich, met chef de cuisine Gerard Wollerich en Erik Bons en Koen van den Hurk, heeft tijdens de Horecava de Gouden Koksmuts gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Robert Kranenborg, SVH Meesterkok en ambassadeur van de Nederlandse kampioenschappen voor koks.

De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een viergangen menu voor vier personen op basis van verse seizoensingrediënten, die ter plekke konden worden gewinkeld. De creativiteit van de koks stond geheel centraal. Het thema van de wedstrijd was Meesterlijk; de deelnemers dienden hun masterpieces te bereiden.

Begeerde prijs
De Gouden Koksmuts, in Nederland de meest begeerde prijs voor koks, werd voor de zesenvijftigste keer uitgereikt. Het winnende team won naast de Gouden Koksmuts een goudkleurige Rational oven, het Annoncersysteem van Index Hospitality Systems, een goudkleurige Big Green Egg, een culinaire reis naar Japan van Versvishandel Jan van As, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van € 750,-, een messenkoffer van Wüsthof en een cheque van € 1000,- van het Gastronomisch Gilde. De wedstrijd is georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, de grootste vakvereniging van professionals in eten, drinken en gastvrijheid in Nederland met 3400 leden, in samenwerking met de Horecava.

Bron: Horecava
 

Auteur: Martijn Louws