At Your Request dringt voedselverspilling met 33% terug


Catering – De voedselverspilling in Ziekenhuis Gelderse Vallei is sinds de invoering van At Your Request met 33 procent teruggedrongen. Dat blijkt uit onderzoek van Alliantie Voeding Gelderse Vallei en Wageningen UR Food & Biobased Research, waarover de site Food Hospitality publiceert. Bij At your Request kunnen patiënten zelf bepalen wanneer ze eten en drinken bestellen en op welk tijdstip. Deze manier zorgt ervoor dat patiënten hun bord beter leeg eten en er minder retour gaat naar de keuken. Voor de invoering werd er dagelijks 134 kg voeding weggegooid. Na invoering was dat gemiddeld 98 kg, wat neer komt op een besparing van 33 procent. De 98 kilo die dagelijks nog wordt weggegooid is ongeveer 29 procent van de totale hoeveelheid dagelijks bereide voeding. Volgens het onderzoek vindt meer dan de helft van de verspilling al plaats in de keuken. Gemiddeld wordt 48kg per dag in de keuken verspild door portioneringsafval. Vooral in de productgroepen jus, sauzen en soep omdat daarvan niet alles wordt uitgeserveerd. Van het bereide vlees wordt wel vrijwel alles uitgeserveerd. At Your Request is een nieuwe service voor patiënten In Ziekenhuis Geldersche Vallei waarbij er in principe gedurende de gehele dag maaltijden of -componenten besteld kunnen worden. Bron: Food Hospitality

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid