Zeventien frituurders ontvangen keurmerk


Fastservice – Hans Hus, voorzitter van vakvereniging ProFri, overhandigt komende maandag aan zijn collega Robbert de Veen van Kwalitaria de Daltons in Voorthuizen, symbolisch het eerste schildje en het certificaat wat bij het Goed Gefrituurd Keurmerk hoort. In totaal krijgen zeventien ondernemers het keurmerk. De keurmerken worden uitgereikt tijdens de beurs Horeca Food & Inspiratie in Venray. Het keurmerk is een initiatief van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), die de introductie hiervan bij haar oprichting in 2012 als een van haar speerpunten had benoemd. De keuze voor de overhandiging van het eerste schildje viel op Robbert de Veen, omdat hij zich in 2012 als eerste meldde bij de nog relatief jonge vakvereniging die inmiddels al bijna 500 leden telt. Centraal in de doelstellingen en taken van vakvereniging ProFri staat het verbeteren van het imago van professioneel friturend Nederland; dit door het uitdragen van de kernkwaliteiten deskundigheid, vakbekwaamheid, gastvrijheid, productkennis, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Omdat het keurmerk niet exclusief is voorbehouden aan leden van ProFri werd afgelopen jaar het Nederlands Frituurcentrum opgericht, waaraan de opdracht werd verstrekt uitvoering te geven aan deze ambitie. Met het Goed Gefrituurd Keurmerk sluiten de deelnemende bedrijven als het ware een contract met de consument, waarin de genoemde begrippen zijn samengevoegd tot drie pijlers: Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. Deze pijlers vormen de basis voor het keurmerk, waarmee de deelnemende bedrijven de belofte aan de consument willen gaan waarmaken. Het keurmerk staat open voor elk frituurbedrijf, waarvan de ondernemer verklaart met zijn bedrijf te willen uitblinken op de genoemde onderdelen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid