Zorgorganisatie Omring serveert verzorgingshuizen eten uit eigen streek


Zorg - Zorgorganisatie Omring is in samenwerking met Atlantis Handelshuis een pilot gestart om het eten voor haar cliënten gezonder, lekkerder en duurzamer te maken. Als aftrap van de pilot aten donderdag senioren in vier verpleeg- en verzorgingshuizen van Omring in Noord-Holland een lasagne vol verse vitamines uit de eigen regio. Omring bereidt dagelijks zelf de maaltijden voor haar cliënten. “Vandaag serveren we een maaltijd die smaakvol, gezond, herkenbaar en duurzaam is”, zegt servicemanager Maarten van Dijk. “We willen meer gaan bereiden met verse producten uit de regio, in een goede ambiance, omdat we weten dat daardoor de kwaliteit van leven en vitaliteit beter wordt.” Omring is hiervoor met een pilot gestart waarin vier locaties gedurende drie  maanden elke twee weken om de week een menu serveren met verse producten van eigen grond (of water), geleverd door Atlantis Handelshuis. Eerlijke prijs Mike Venekamp, directeur van Atlantis Handelshuis, zorgt voor de toelevering van de verse en eerlijke producten uit de regio. “Samenwerking tussen landbouw en zorg is de basis van een gezonde en duurzamere maaltijdvoorziening. Zorgorganisaties kunnen er kosten mee besparen terwijl tegelijkertijd het milieu wordt gespaard door 79% minder voedselkilometers en 89% minder CO2 uitstoot. Maar ook aan de kant van de landbouw is het goed nieuws. De boeren uit onze streek verdienen het dat zij hun eerlijke en heerlijke waar tegen een eerlijke prijs kunnen afzetten bij klanten die de goede smaak ook echt waarderen. Daar houden we de regionale economie gezond mee.” Tevreden Afgelopen maanden werkten Omring, Atlantis Handelshuis en Diverzio intensief samen om de cliënten/bewoners van Omring beter, gezonder en duurzamer eten en drinken te serveren. De zorgorganisatie werkte in het programma ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ onder leiding van Diverzio aan vermindering van verspilling tegen lagere kosten en voor een tevreden eterspubliek. De pilot is gestart bij vier verzorgingstehuizen in Noord-Holland. Donderdag genoten de bewoners van Buitenveld in Julianadorp, Den Koogh in Den Helder, Rigtershof in Grootebroek en Sweelinckhof in Wognum van een heldere Noord-Hollandse groentebouillon, lasagne met groenten uit de regio en Texels lam, en als toetje hangop van een zorgboerderij met streekfruit en honing van de Wadden. Zorg - Zorgorganisatie Omring is in samenwerking met Atlantis Handelshuis een pilot gestart om het eten voor haar cliënten gezonder, lekkerder en duurzamer te maken. Als aftrap van de pilot aten donderdag senioren in vier verpleeg- en verzorgingshuizen van Omring in Noord-Holland een lasagne vol verse vitamines uit de eigen regio. Omring bereidt dagelijks zelf de maaltijden voor haar cliënten. “Vandaag serveren we een maaltijd die smaakvol, gezond, herkenbaar en duurzaam is”, zegt servicemanager Maarten van Dijk. “We willen meer gaan bereiden met verse producten uit de regio, in een goede ambiance, omdat we weten dat daardoor de kwaliteit van leven en vitaliteit beter wordt.” Omring is hiervoor met een pilot gestart waarin vier locaties gedurende drie  maanden elke twee weken om de week een menu serveren met verse producten van eigen grond (of water), geleverd door Atlantis Handelshuis. Eerlijke prijs Mike Venekamp, directeur van Atlantis Handelshuis, zorgt voor de toelevering van de verse en eerlijke producten uit de regio. “Samenwerking tussen landbouw en zorg is de basis van een gezonde en duurzamere maaltijdvoorziening. Zorgorganisaties kunnen er kosten mee besparen terwijl tegelijkertijd het milieu wordt gespaard door 79% minder voedselkilometers en 89% minder CO2 uitstoot. Maar ook aan de kant van de landbouw is het goed nieuws. De boeren uit onze streek verdienen het dat zij hun eerlijke en heerlijke waar tegen een eerlijke prijs kunnen afzetten bij klanten die de goede smaak ook echt waarderen. Daar houden we de regionale economie gezond mee.” Tevreden Afgelopen maanden werkten Omring, Atlantis Handelshuis en Diverzio intensief samen om de cliënten/bewoners van Omring beter, gezonder en duurzamer eten en drinken te serveren. De zorgorganisatie werkte in het programma ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ onder leiding van Diverzio aan vermindering van verspilling tegen lagere kosten en voor een tevreden eterspubliek. De pilot is gestart bij vier verzorgingstehuizen in Noord-Holland. Donderdag genoten de bewoners van Buitenveld in Julianadorp, Den Koogh in Den Helder, Rigtershof in Grootebroek en Sweelinckhof in Wognum van een heldere Noord-Hollandse groentebouillon, lasagne met groenten uit de regio en Texels lam, en als toetje hangop van een zorgboerderij met streekfruit en honing van de Wadden.

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid