Zundert’s bedrijf maakt zelfgekweekte Nederlandse thee


Thee - Thee is niet langer iets uit Azië of het Midden-Oosten, maar komt nu ook uit het Brabantse Zundert. Als eerste in Europa is het Nederlands kwekersbedrijf Special Plant Zundert namelijk gelukt om thee te kweken en te produceren op Nederlandse bodem: Tea by Me. Kweker Johan Jansen heeft een theeplant ontwikkeld die het koude winterweer in Nederland overleefd. Met een Brabantse theesommelier heeft hij vervolgens met Tea by Me een eigen theelijn ontwikkeld die nu beschikbaar is. Lagere milieubelasting Reguliere theeën zijn gemiddeld 6 maanden onderweg voordat ze in Nederland gedronken kunnen worden. Door de lokale productie geeft de thee van Nederlandse bodem een lagere milieubelasting. “Doordat we de thee volledig lokaal kunnen kweken en produceren kunnen we een bijdrage leveren aan het verminderen van uitstoot en transport, dat vinden we heel waardevol.”, aldus kweker Johan Jansen. Crowdfunding De eerste theeproducten zijn al ontwikkeld, maar om de thee echt een plek te geven in de Nederlandse theemarkt is geld noodzakelijk en is een crowdfunding noodzakelijk. Met het op te halen bedrag van 500.000 euro wordt een biologisch theeveld en theeverwerkeringsruimte met inspiratiecentrum opgezet. Bron: @FoodClicks Thee - Thee is niet langer iets uit Azië of het Midden-Oosten, maar komt nu ook uit het Brabantse Zundert. Als eerste in Europa is het Nederlands kwekersbedrijf Special Plant Zundert namelijk gelukt om thee te kweken en te produceren op Nederlandse bodem: Tea by Me. Kweker Johan Jansen heeft een theeplant ontwikkeld die het koude winterweer in Nederland overleefd. Met een Brabantse theesommelier heeft hij vervolgens met Tea by Me een eigen theelijn ontwikkeld die nu beschikbaar is. Lagere milieubelasting Reguliere theeën zijn gemiddeld 6 maanden onderweg voordat ze in Nederland gedronken kunnen worden. Door de lokale productie geeft de thee van Nederlandse bodem een lagere milieubelasting. “Doordat we de thee volledig lokaal kunnen kweken en produceren kunnen we een bijdrage leveren aan het verminderen van uitstoot en transport, dat vinden we heel waardevol.”, aldus kweker Johan Jansen. Crowdfunding De eerste theeproducten zijn al ontwikkeld, maar om de thee echt een plek te geven in de Nederlandse theemarkt is geld noodzakelijk en is een crowdfunding noodzakelijk. Met het op te halen bedrag van 500.000 euro wordt een biologisch theeveld en theeverwerkeringsruimte met inspiratiecentrum opgezet. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



‘Climate Neutral Certified’-keurmerk voor Simon Lévelt

Koffie - Speciaalzaak Simon Lévelt heeft een belangrijk duurzaamheidsdoel behaald: sinds afgelopen maand is al hun koffie ‘Climate Neutral Certified’. Dit klimaatneutrale keurmerk garandeert dat een organisatie alle mogelijke maatregelen neemt om CO2-uitstoot te verminderen en de rest te compenseren. De stip op de horizon is daarbij zero emission in 2050.

Lees bericht

Oprichters Vegetarische Slager stappen in Tea by Me

Participatie – De oprichters van de Vegetarische Slager, Jaap Korteweg en Niko Koffeman, stappen in het Zundertse bedrijf Tea by Me. Door deze participatie kan de Brabantse theemaker zich richten op verdere groei in binnen- en buitenland met Europese theeplantages en de ontwikkeling van de lokale productiefaciliteit.

Lees bericht

Nederlandse thee behaalt prestigieuze Gourmet ster

Bekroning – De in Nederland gekweekte thee, die door Tea by Me, wordt verkocht, heeft tijdens het `Teas of the World` Contest in Parijs de vierde plek behaald en daarmee tevens een prestigieuze Gourmet ster. Tijdens de theemanifestatie,  georganiseerd door AVPA, worden theemakers uit diverse landen professioneel beoordeeld op de kwaliteit van hun ingezonden thee. Het mag het best uitzonderlijk worden...

Lees bericht


Bunzl introduceert theebeker voor ‘on-the-go’

Innovatie - Bunzl, leverancier van wegwerpartikelen, introduceert de Hot Tea Cup, de eerste disposable theebeker voor onderweg. Tot nu was er geen ideale oplossing voor het serveren van ‘thee to go’. De Hot Tea Cup is dubbelwandig waardoor de drank lang warm blijft, terwijl de beker toch kan worden vastgehouden. Theewater is vaak te heet voor de (meestal gebruikte) kartonnen...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid