30 september ProFri Frituurwereld Event

Tijdens het Frituurwereld Event worden de winnende producten bekendgemaakt

Event – Op maandag 30 september 2019 organiseert belangenvereniging ProFri voor professionele frituurders het Frituurwereld Event in Hotel van der Valk in Houten. De bijeenkomst staat deels in het teken van 150 jaar friet in Nederland.

Tijdens de bijeenkomst komt een drietal sprekers aan bod, wordt de introductie van de eerste Smulgids voor consumenten gepresenteerd en wordt bekendgemaakt welke bedrijven het Goed gefrituurd Keurmerk hebben ontvangen. Daarnaast ontvangen enkele uitblinkende medewerkers de Parel van het Jaar Award.

Spreker Tiny van Boekel, tot voor kort verbonden als hoogleraar aan de universiteit in Wageningen, deelt zijn kennis over friet en maakt duidelijk waarom vrijwel iedereen er zo dol op is. Wouter Verkerk geeft aan waarom ondernemers optimale service en hun gasten moeten omarmen. En hoofdredacteur Ubel Zuiderveld van het ProFri-verenigingsblad frituurWereld gaat in op 150 jaar friet in Nederland.

Nationale Smulgids

Het Nederlands Frituurcentrum presenteert daarnaast de eerste editie van de Nationale Smulgids. In de uitgave alle adressen waar, volgens de organisatie, goed en professioneel wordt gefrituurd en waar lekker kan worden gegeten. Een deel van die groep ondernemers behaalde afgelopen jaar het Goed Gefrituurd Keurmerk of slaagden voor de periodieke keuring. Sommige van die ondernemers zagen ook hun eigen, ambachtelijke producten bekroond worden ‘met het predicaat ‘Met Goud Bekroond’. Deze bedrijven, samen met de geselecteerde onderscheidende medewerkers, worden tijdens de bijeenkomst niet alleen bekendgemaakt, maar ook nog eens extra in het zonnetje gezet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek