300ste sportclub sluit aan bij Gezonde Sportkantine

Leisure – Sportvereniging VVOG in Harderwijk is de 300ste Gezonde Sportkantine. Paul Rosenmöller, voorzitter Convenant Gewicht, maakte dit zaterdag bekend.

De Gezonde Sportkantine wil sportclubs stimuleren gezond eten en drinken in hun kantine  aan te bieden. Clubs ontvangen van een sportkantineadviseur persoonlijk advies en een starterspakket met promotiemateriaal.

“Ik ben heel blij dat zoveel voetbal-, tennis- en hockeyclubs dit jaar aan de slag zijn gegaan om ook gezonde producten op de menukaart te zetten. Een goede organisatie, doorzettingsvermogen, maar vooral enthousiaste vrijwilligers blijken daarbij onmisbaar. Zij dragen daardoor bij aan een gezonde leefstijl van de jeugd. Met elkaar brengen we zo meer kinderen en jongeren op gezond gewicht”, aldus Paul Rosenmöller.

Tijdens de grote kick-off bij VVOG werden ook starterspakketten aan drie andere sportverenigingen uitgedeeld. Als JOGG-gemeente zet Harderwijk zich samen met  publieke en private partijen zoals bijvoorbeeld: scholen, sportclubs, huisartsen en buurtsupers actief in voor betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten én voor meer aandacht voor voeding en beweging. De Gezonde Sportkantine is één  van de speerpunten van de aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). De Gezonde Sportkantine is een samenwerkingsproject van het Convenant Gezond Gewicht NOC*NSF, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), het Voedingscentrum, MVV Nederland, de KNHB, en de KNLTB

Bron: JOGG

Auteur: Steffen van Beek