40% van de Nederlanders bekend met Week Zonder Vlees


Onderzoek – Niet alleen het aantal actieve deelnemers aan de Nationale Week Zonder Vlees heeft bijgedragen aan het succes, ook het feit dat 43% van de Nederlanders gehoord heeft van de campagne is reden voor de organisatie tevreden te zijn Volgens cijfers van onderzoeksbureau Blauw blijkt dat 43% van de Nederlanders van de Week Zonder Vlees heeft gehoord, gelijk aan bijna 7,5 miljoen mensen. De wek werd gehouden van 11tot en met 17 maart. De helft van de Nederlanders die de campagne gezien heeft, heeft zelfs de intentie uitgesproken om in de toekomst minder vlees te eten. Nationale betrokkenheid Via de website hebben 57.600 Nederlanders zich ingeschreven om mee te doen en een week geen vlees te eten.  Momenteel eet gemiddeld de helft van de Nederlanders bijna dagelijks vlees (5-7 dagen), 32% van de consumenten eet 3 tot 4 dagen vlees en ongeveer 4% is vegetariër. Eén op de drie Nederlanders geeft aan minder vlees te willen eten in de toekomst. De milieu-impact van vlees eten is een belangrijke reden voor consumenten om te minderen. Jaarlijks Volgend jaar vindt de Nationale Week Zonder Vlees plaats van 9 tot en met 15 maart. De eerste editie vond plaat van 5 tot en met 11 maart plaats in 2018. Bron: @FoodClicks Onderzoek – Niet alleen het aantal actieve deelnemers aan de Nationale Week Zonder Vlees heeft bijgedragen aan het succes, ook het feit dat 43% van de Nederlanders gehoord heeft van de campagne is reden voor de organisatie tevreden te zijn Volgens cijfers van onderzoeksbureau Blauw blijkt dat 43% van de Nederlanders van de Week Zonder Vlees heeft gehoord, gelijk aan bijna 7,5 miljoen mensen. De wek werd gehouden van 11tot en met 17 maart. De helft van de Nederlanders die de campagne gezien heeft, heeft zelfs de intentie uitgesproken om in de toekomst minder vlees te eten. Nationale betrokkenheid Via de website hebben 57.600 Nederlanders zich ingeschreven om mee te doen en een week geen vlees te eten.  Momenteel eet gemiddeld de helft van de Nederlanders bijna dagelijks vlees (5-7 dagen), 32% van de consumenten eet 3 tot 4 dagen vlees en ongeveer 4% is vegetariër. Eén op de drie Nederlanders geeft aan minder vlees te willen eten in de toekomst. De milieu-impact van vlees eten is een belangrijke reden voor consumenten om te minderen. Jaarlijks Volgend jaar vindt de Nationale Week Zonder Vlees plaats van 9 tot en met 15 maart. De eerste editie vond plaat van 5 tot en met 11 maart plaats in 2018. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg

Campagne – De Nationale Week Zonder Vlees, het initiatief dat Nederland al vijf jaar inspireert minder vlees te eten, krijgt vanaf 2023 een Europees tintje. Dankzij het Europese subsidieprogramma ‘Horizon Action Grant’ kan de campagne uitgebreid worden naar het buitenland. Het eerste land is België, waar de week in oktober 2023 wordt gehouden. Daarna volgen andere Europese landen.

Lees bericht



Week Zonder Vlees voegt in 2022 ‘& Zuivel’ toe

Campagne - De jaarlijks terugkerende campagne ‘De Nationale Week Zonder Vlees’ vraagt deze editie ook aandacht voor de impact van zuivel op het klimaat. Met de toevoeging ‘& Zuivel’ worden de deelnemers ook uitgedaagd om niet alleen het vlees een week te laten staan maar ook zuivel.

Lees bericht

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees van start

Actieweek – Vandaag gaat de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees van start. Tijdens deze campagne wordt Nederland bewust gemaakt van de positieve impact van minder vlees eten, en ervaren zij hoe gemakkelijk dit kan zijn. Het animo van partners en andere organisaties is onverminderd groot. Naast vele Nederlanders, supermarkten en producenten, sluiten ook scholen, pompstations, studentenverenigingen en ministeries...

Lees bericht



Vegetarische Slager en Deliveroo lanceren De Vleesch Lobby

Pop-up restaurant -  Ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager. Geïnteresseerden kunnen dan zelf ervaren dat vegetarisch vleesch net zo lekker is als dierlijk vlees.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid