50% van Coca-Cola flessen uit gerecycled PET in 2019

50% van Coca-Cola PET flessen is eind 2019 van gerecycled plastic
bekijk video's

Recycling – Tijdens de tweede editie van het zogenaamde ’OPEN’-gesprekken van Coca-Cola heeft het frisdrankenbedrijf aangekondigd dat tegen eind 2019 al hun plastic flessen zullen bestaan uit 50% gerecycled plastic.

De belofte die het bedrijf doet betekent in de praktijk dat er 50% minder nieuw plastic nodig is om een fles te maken. Hiermee loop Coca-Cola vooruit op de doelstelling van 2025 en wordt het de eerste grote frisdrankfabrikant in Nederland en West-Europa om het op deze schaal voor het gehele portfolio te gaan realiseren.

Open gesprekken

Vanmiddag startte Coca-Cola met de tweede editie van 'OPEN' in Nhow Hotel in Roiterdam. Deze dialoogreeks  loopt van 12 tot en met 23 november en bestaat uit verschillende sessies met onder andere klanten, maatschappelijke organisaties en experts over Coca-Cola’s rol in de maatschappij en duurzaamheidsdoelstellingen. Onderwerpen als suiker & zoetstoffen, innovatie, verpakkingen en circulariteit vormen de thema’s die besproken worden.

Vorig jaar presenteerde Coca-Cola het duurzaamheidsactieplan 'This is Forward' met daarin verschillende ambities voor 2025 op het gebied van duurzaamheid. Nu, één jaar later, kijkt het bedrijf samen met betrokken partijen terug én vooruit op deze ambities.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek