Aantal bestellingen bij Deliveroo in Amsterdam stijgt met 169%

800 riders telt Deliveroo in Amsterdam

Bezorgdienst - In de afgelopen 12 maanden is het aantal bestellingen bij bezorgdienst Deliveroo in Amsterdam gestegen met 169 procent. Daarnaast sloten 343 nieuwe restaurants zich aan bij de snelgroeiende bezorgdienst.

Dat schrijft de bezorgdienst vandaag in een persbericht. Dankzij deze groei creëerde het bedrijf, naar eigen zeggen, een forse bijdrage aan de lokale economie door voor 800 riders in Amsterdam flexibel en aantrekkelijk werk aan te bieden.

Flexibele bezorging

Deliveroo bezorgt al in 12 Nederlandse steden gerechten van lokale restaurants. Sinds kort werkt Deliveroo met zzp’ers om hun flexibiliteit te waarborgen. In dit model krijgen riders per bezorging betaald, en kunnen ze zelf bepalen wanneer en hoe lang ze werken. De riders verdienen in het nieuwe model 5 euro per bezorging. Deliveroo’s algoritme, genaamd Frank, zorgt er voor dat bestellingen zoveel mogelijk op elkaar aansluiten, maar laat riders ook de meest efficiënte en veiligste bezorgroute zien in de app. Bij het berekenen van de bezorgroute houdt algoritme Frank rekening met meer dan 100 overwegingen, zoals de weersomstandigheden en verkeersdrukte.

Omzetgroei

Volgens Deliveroo hebben sommige restaurants een omzetgroei tot wel 30%. Reden waarom de afgelopen 12 maanden zich 343 nieuwe restaurants hebben aangesloten in Amsterdam. Zo lanceerde Deliveroo onlangs een exclusief partnership met toprestaurants van Ron Blaauw en kunnen klanten nu ook eten bestellen bij Burger King. Mathieu de Lophem, General Manager van Deliveroo Benelux is bijzonder tevreden over de groei die zijn bedrijf doormaakt in Amsterdam.

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek