AC Restaurants biedt 'vlees' van de Vegetarische Slager


Vegetarisch - Het 'vlees' van de Vegetarische Slager is behalve in de eigen winkel in Den Haag, bij de (ecologische) supermarkt en verschillende horecagelegenheden nu ook verkrijgbaar bij AC Restaurants. Een tiental vestigingen van de wegrestaurantketen serveert het vleesloze vlees aan haar gasten. Het 'vlees' van de Vegetarische Slager wordt gemaakt op basis van lupine en soja en evenaart de smaak en de structuur van gewoon vlees. Ontwikkelaars Paul Bom, kok, en Jaap Korteweg, voorheen biologisch akkerbouwer, mikken met hun producten op vegetariërs, maar ook op mensen die bewust minder vlees eten en de smaak van echt vlees missen. Bom: "Wij maken geen vegetarische burgers, maar een echt alternatief voor vlees." Het doel van de ondernemers is uiteindelijk iedereen aan de vleesloze burgers te krijgen. Korteweg: "Echt vlees is belastend voor de gezondheid en het milieu -ik heb het hier over de massaproductie-. Ik ben ervan overtuigd dat men op grote schaal bereid is voor vleesloos 'vlees' te kiezen, zonder al deze nadelen, wanneer de smaak en de bite hetzelfde zijn." De producten van De Vegetarische Slager zijn verkrijgbaar bij de AC Restaurants in Veenendaal, Nederweert, Stroe, Zevenaar, Oosterhout, Meerkerk, Sevenum, Leiderdorp, Amsterdam en Bodegraven. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid